Dagens citat

söndag 28 juni 2009

Trädgårdsarbete...

det är nog BertaStina för gammal för nu... BertaStina blir helt slut o orkar inte alls så mycket som hon vill.. Medans den snart 90-åriga hustomten frenetiskt hackar upp nåt ogräs som inte ens hade behövt upp, måste BertaStina lägga sig på balkongen en stund o samla krafter, efter att hon planterat några blommor...
Inte har då BertaStina fått ärva hustomtens energin inte,.. o inte fick hon ärva nån morgonpigghet heller.. vad har man egentligen fått ärva?.... tålamodet?. , inte det heller..
Jo, lite vitiligo har BertaStina fått ärva. hm.. det minsann.. BertaStina hade hellre tagit lite ork o energi. ja tålamod vore heller inte så dumt,, det skulle allt BertaStina behöva..
Men nu är ju BertaStina extra trött idag, för BertaStina har knappt sovit dom tre sista dygnen. BertaStinas rygg har svidit o stuckit o kliat o fan vet vad.. BertaStina har nästintill mist förståndet.. Men i morgon ska BertaStina få träffa miss norrland o hon verkar vara i samma båt som BertaStina =) Oj, va vi ska tröstfika i morgon när vi har det så eländigt =).... ja, faktiskt så kan vi tröstfika hela veckan..
o sen ska BertaStina ha SEMESTER !!! =) Gudars skymning så välkommen den är.

Idag tror i alla fall BertaStina att hon satt dom sista plantorna för den här sommaren.. BertaStina vågar nog inte dra hem flera blommor nu, för då får BertaStinas gubbe spunk.. =)


en liten tagetes som blev över var nog den sista BertaStina fick plantera =) bara att hoppas att dom får sol o trivs o växer nu.. för om ett par månader ska dom väl frysa ihjäl eller nåt.... så mycket jobb, för ett par månader.. ..
o BertaStinas dator har nog för mycket kaksmulor i sitt tangentbord, för rätt som det är kan inte BertaStina skriva vad hon vill..
Ja BertaStina har lärt sig två saker dom sista dagarna... sitt inte "naken" på en sjö en hel dag när solen skiner. o ät inte kakor vid datorn..


onsdag 24 juni 2009

Ingen kattmat

behöver BertaStina äta på semestern har hon hört =)
Men kattmat har BertaStina skaffat idag ändå... man kan ju aldrig veta. Heela dagen har BertaStina varit bakom flötet.. Skööönt.. o lite kattmat blev det o BertaStinas skinn blev rosa som på en gris.. =/ Nu ska BertaStina gå o sprätta lönekuväret o sen sova gott,, hoppas hon =)

tisdag 23 juni 2009

I morgon smäller det...

då kommer årets viktigaste lönebesked... som avgör om BertaStina ska äta kattmat på semestern eller om man kanske kan få lyxa sig på restaurang nån dag. Så i morgon kommer humöret o vara antingen =) eller oxå =( ELLER så kan det vara så att BertaStina blir heligt förbannad.. Det beror på, om fjollträskarna kunnat räkna rätt eller inte... Så dagen i morgon, den är oviss angående BertaStinas humör.. Återstår att se vad posten kommer med.. Idag kom posten med snälla saker till BertaStina i alla fall.. Ett paket... o två tidningar.. o en rabattcheck från onoff igen =)
Så nu ska BertaStina hoppa i säng med sina tidningar.. Natti natti...

lördag 20 juni 2009

BertaStina har sett den...

SOLEN alltså... en liten stund.. men det var nog bara för att BertaStina satte på sig tjocksockorna... det blev så varmt o skönt, men när BertaStina hade pollensanerat altanerna tog hon av sig tjocksockorna o skulle passa på att åka till kyrkogården o få planteringarna gjorda där, när det nu för en gångs skull var lite fint väder,... men BertaStina hann då inte ens komma dit förrän hon såg dom svarta molnen.. o visst började det regna, o mullrade lite oxå faktisk.. Men ska det mullra så tycker BertaStina att det kan göra det rejält, så att det blir lite mysfaktor. så man kan få sitta på balkongen o titta på blixtarna o vänta på smällarna.. o så kunde det gärna damma ner en blixt i nån tallajävel.
Tänk om BertaStina vore en häxa, ja det är ju inte så långt ifrån förstås, men BertaStina har inte dom där magiska egenskaperna, som gör att man skulle kunna slänga iväg en blick o så skulle det blixtra till o tallajävlarna skulle falla döda ner..
Även om BertaStinas gubbe säger att BertaStina har blickar som kunden döda, så har inte BertaStina lyckas än, men BertaStina ska öva på den blicken ett tag till så kanske det kan bli lösningen på BertaStinas hatobjekt..
Det vore så skönt att få ha lite kvällssol, nu när Ulrika har lovat att den ska komma till veckan o allt.
Men till dess, så sitter då BertaStina vid sin brasa o kurar..

VILKEN tur att man har den..

fredag 19 juni 2009

Håll ut..!


Midsommar

Jahapp..! Då var det midsommar, lika regnigt o kallt som vanligt. Vad trevligt =) BertaStina kanske skulle ta o låta gubben köpa det där partytältet ändå, så kanske det kan bli soligt o fint nästa år. BertaStinas gubbe, han har så mycket traditioner, o så har han matkultur =)
När det är midsommar, då SKA man sitta ute och äta.. så är det bara. om man inte heter BertaStina, som varken har matkultur eller traditioner.
Färskpotatis, det äter man INTE före midsommar.
Ja, det är mycket BertaStina fått lära sig.. Men lära BertaStina o äta sill o dricka snaps, DET går då baskemej inte.. där går allt gränsen för BertaStina.
Men nu ska vi vara glada o plaska på runt stången o dansa små grodorna o hoppa så det stänker lång väg, o sjunga o kväka o stå i.

BertaStina rustar sig med sydvästen ifall det blir regn, solglasögonen i fall att det mot förmodan skulle bli sol, vantarna ifall det blir kallt... o så en liten örtaputta i huvudet eftersom det är midsommar o man ska fira... Förberedd o redo för att hålla på traditionerna.. =)

torsdag 18 juni 2009

Siat om framtiden.

Nu har BertaStina siat i spåkulan, (=läst schemat) o sett att det bara är 11 arbetspass kvar innan semestern =) Hög tid för nedräkning. Nu kommer det att gå undan.. Enda smolket i bägaren är att det är hela 4 jävla morgonpass då BertaStina ska gå upp med tuppen.. Men SEN.. ska inte BertaStina gå upp med den jäveln på FEM veckor =) Det är så man nästan får knottror på huden av välbehag.. ojojoj va skönt det ska bli.. Ja, nu har ju inte BertaStina 5 veckors semester om det var nån som trodde det.. Nejdå.. det är bara tuppen som ska hålla käft på sig så länge.. men det är inte så bara det.

Nu har BertaStina gjort tre av sin fyra jobbnätter, o snart ska BertaStina gå hem o somna som en karl. (så fort hon lagt huvudet på kudden alltså) Enda gången BertaStina gör det är när hon har jobbat natt. Annars ligger allt BertaStina där o snurrar som en propeller i sin säng o önskar att hon hade haft en av-knapp att trycka på.. eller åtminstone att man kunde låta hjärnan "logga ut" så man slapp att tänka så mycket,, då kanske man kunde glida in i drömmarnas värld utan att först ligga o "vrövla" till i sängen, som BertaStinas gubbe säger..
BertaStina kanske skulle varit en vovve =) Dom brukar ju "bädda" o dona o stöka till i sin säng innan dom kan sova. =)

Nä, nu får det vara nogdravlat här, nu ska BertaStina gör sig klar för att åka hem o drömma om semestern.

onsdag 17 juni 2009

Nu har det hänt

Det som BertaStina befarade, när hon fick sin nya kamera.
BertaStinas dator är FULL... ProppFull!! Så full att den börjar påpeka det till o med. Nu behöver det städas upp o det rejält.. BertaStina skulle behöva den där datanörd-mågen nu, för det är nog mer än Full datorn är. Ett antal rutor ploppar upp, om än det ena o än det andra när BertaStina startar sin dator. Så det tar en stund att få igång den.. först ska allt köras igång o ploppas upp o sen ska BertaStina stänga ner det.. =)
Ja, BertaStinas gubbe, han säger att BertaStina har SÅ MYCKET SKIT på sin dator... hmm.. lite bilder... ska man inte få ha lite bilder om man tycker att det är roligt. =) Man kan ha mycket roligt med bilder.., ja o lite program o leka med dom i också förstås.
Nu har i alla fall BertaStina varit o köpt sig en sån här på OnOff..
En portabel hårddisk, i vacker o glänsande design med stor kapacitet för att man ska kunna bära med sig tusentals bilder =) Låter väl bra.. Bara BertaStina kan med den sen.. så hon slipper få nåt frispel. BertaStina kan lätt få det när saker o ting inte går som dom ska.
Frispel kunde BertaStina nästan fått, när hon köper hårddisken ena dan o nån dag efteråt kommer en rabattkupong till BertaStina från OnOff. Va i helvete?!!
Man kan undra om dom gör det på ren jävelskap.. så fort dom ser att man köpt nåt så lägger dom en rabattkupong på brevlådan.

tisdag 16 juni 2009

Men TITTA!!!

vad är nu detta?? Ett ufo?? För det kan väl aldrig vara solen??
Är det solen.. då är det bannemej som BertaStina alltid har sagt. Att BertaStina skulle kunna extraknäcka som meteorolog.. Bara att läsa BertaStinas schema o ställa prognosen.
Så, nu kommer det i så fall att bli fint några dagar o senast på fredag blir det regn igen. sen KAN det vara så att det blir fint på söndag. men inte riktigt säkert för då skulle BertaStina egentligen inte jobbat, men nu ska hon göra det ändå.. så då blir det kanske fint.. Bra va ? =) Ja, sen blir det fint på måndag i alla fall, men sen är det kört igen.. bara så ni vet.. tisdag onsdag nästa vecka.. SPÖREGN. Sen blir det fint några dagar igen, men om Tre veckor... ! då är det totalkört..för då börjar BertaStinas semester... Sen kan ni Glömma det där glödande klotet några veckor.

måndag 15 juni 2009

Är det inte underbart..??

vilken härlig sommar... =) regnigt o blåsigt o KYLIGT.!! Ja tänk man behöver inte sätta några blommor o inte rensa några land.. o absolut inte tänka på bikinisäsongen för nån sån verkar det ju inte bli... Nä man kan lugnt sitta inne vid brasan o kura o trycka i sig kakor o godsaker hela dagarna långa.. kan det bli bättre ? Ja BertaStina tycker att det är alldeles fantastiskt.. om hon ljuger lite o försöker tänka positivt som man ju ska göra.. =)

söndag 14 juni 2009

mmm...

så gott..
det var väl den enda lyckan i kväll, för inte blev det nån lycka i bingolottot.. jävla skitspel.. men BertaStina har ätit jordgubbar o grädde... =)
Varje gång BertaStina äter jordgubbar kommer hon ihåg när hon var en liten flicka o åkte en båttur på siljan med sin pappa.. då fick BertaStina jordgubbar med grädde i en fin skål o BertaStina var så lycklig o glad.. tänk att BertaStinas senila hjärna har minnen från en tid så långt bakåt.. inte illa.. =) o BertaStinas pappa, det var en bra pappa det.. tänk om alla fick ha en sån pappa. hjälpsam, trygg o snäll o fixade allt....
"Pyret vill o pappa måste"... brukade han säga =)
Ja, ibland saknar allt BertaStina sin pappa.. o hon minns honom Varje gång hon äter jordgubbar.. =)

Nej, inte fan..

vann BertaStina vare sig på lotto eller sommarkrysset.. Tänk om BertaStina vann drömchansen, ojojoj, då skulle allt BertaStina bli en snäll mamma.. för då skulle BertaStina ge sina barn några miljoner... o gubben han skulle få sin raggarbil o bastu o kanske en liten whiskey av bästa sort, en sån där svindyr som luktar tjära o säkert smakar det oxå.. jaja, nu vet BertaStina att han tycker att det vore snålt med bara EN whiskey, men om han inte retar BertaStina så mycket så kanske det kunde bli fler... =) En liten solresa kanske han skulle vilja ha oxå, men inte för mycket fickpengar för då vet man inte när han skulle komma hem igen.. . Men BertaStina hon skulle inte ut o resa nåt inte, för BertaStina är inte som andra hon.. men en jävla lång semester skulle hon nog ta... om hon inte rentav skulle sluta att jobba helt,,, fast ibland har vi ju ganska KuuL på jobbet oxå, så det vore ju synd.. Sist BertaStina jobbade skrattade BertaStina så hon fick ont i huvudet. men vissa gånger kan det vara så segt så BertaStina kan klättra på väggarna. Hade BertaStina 100 miljoner då, så skulle hon nog sträcka på sig lite o säga, Nä.., jag tror jag går hem nu..... =)
Ja det finns mycket BertaStina skulle kunna göra om han hade dom miljonerna.. Kanske bygga en liten stuga till hustomten oxå.
Helst skulle nog BertaStina köpa hela jäkla skogen runt BertaStinas hem.. det kanske skulle bli lite svårt.. men BertaStinas gubbe säger att ALLT är till salu, det handlar bara om rätt pris... o med 100 miljoner veteväl fan om man inte skulle kunna bjuda rätt pris..
o BertaStina skulle inte ens behöva önska sig dom där mågarna som skulle vara snickare, bilmekaniker o datasnille.. nej då skulle BertaStina bara ringa en hantverkare o säga kom hit o gör det o det.. eller lämna in bilen o datorn o Bara beställa vad som skulle göras.. fast med 100 miljoner.. skulle man inte bara köpa en ny bil då? o en ny dator =)
Nä, BertaStina skulle kanske klara sig med lite mindre än hundra miljoner, men Nån miljon vore ju inte helt fel.. BertaStina ska pröva sin lycka med BingoLotto nu....

lördag 13 juni 2009

Ovanligt..

Idag har det hänt en del ovanliga saker... bland annat så har BertaStina varit uppe ganska "tidigt" =) ja BertaStina var t.o.m. i Mora innan kl tolv... BertaStina har varit på den STOORA loppmarknaden i FM Matsson Arena.. Men vad moringarna har för mått på stort det vetefan, inte är det då samma mått som BertaStina har i alla fall... Det fanns inte många fynd där inte, men Rut fick i alla fall en korg. Men hon är ju en liten dam, så de ser ut som om hon skulle behövt lite sällskap i den. Ja, det var i alla fall alla fynd man gjorde där på arenan.. Där var lika tomt som på matcherna sa BertaStinas gubbe nöjt.. BertaStina behöver väl inte tala om att han inte håller på Mora =) Tänk vilken grej hockeyn är ändå.. som kan få igång karlar så =) göra dom så kaxiga, upphetsade, nervösa, deprimerade, gapiga, skrikiga o ja BertaStina vet inte allt..

En annan ovanlig sak idag var att ParadisFia varit på besök hos BertaStina, det händer minsanna inte ofta att Fia har vägarna förbi hos BertaStina.. det är tur att Fia o BertaStina har varsin mobiltelefon o dator.. fast det är ju lite känsligt o till förtret för karlarna som inte förstår att det kan vara roligt att få sms ibland, lite då o då o nu o jämt =) Det är ju lika roligt som hockey ju =)

BertaStina fick en fin pelagon med Fia, för att BertaStina har fyllt år .. undra hur länge presenterna kan droppa in?? =)
Den ska nog BertaStina ha på sin balkong.. så hon har nåt o titta på när hon sitter där.. om det kommer att gå att sitta där nåt i sommar. Det verkar ju förbenat trögt med det.

Ovanligt oxå att BertaStina har lagt mat idag.. det brukar inte BertaStina behöva göra så ofta.. men ibland blir BertaStinas gubbajävel lite vrång o kinkig o vägrar laga maten.. BertaStina vet inte vad som tar åt han.. men som tur är så är det inte så ofta han blir sån. BertaStina tror att det är bara för att han tycker att det är så roligt att reta stackars BertaStina.. =)

Med tanke på att det hänt en del ovanliga saker idag så kanske det händer nåt mer.. BertaStina kanske vinner på lotto =) eller på sommarkrysset.. Det ska BertaStina spela nu....... ..

fredag 12 juni 2009

Nu blommar syrenen..

men inte kan man sitta ute o lukta på den... =( Skitsommar.. BertaStina har fått plocka in några kvistar så hon hinner få känna doften.. för svich så har den väl blommat klart..

Ingen lust har BertaStina att plantera, när det inte är nåt bra väder.. men En stackars blomma har det kommit i båten i alla fall.. =) undra om den hinner fyllas innan sommaren är slut... Känns nästan lite smått meningslöst att sätta några blommor.. dom kommer väl att ruttna eller frysa ihjäl.. Ingen motivation har då BertaStina.. men den kanske infinner sig i morgon... hoppas kan man ju.. så BertaStina får några plantor köpta så hon inte står där utan plantor när plantbilarna slutar komma.. Det skulle då vara likt BertaStina det..
Planterat lite blommor till Aghamore har vi i alla fall gjort idag... Tänk att det har redan gått en vecka utan moffepojken.. o igår var sotarjävulen här, o ingen "vakthund" som talade om att han klampade iväg upp på taket.. . han kanske inte ens var upp på taket. Ja, BertaStina hörde då inte det i alla fall... för då snusade BertaStina i sin knarkdvala..

o nu ska snart BertaStina gå i dvala igen.. för i morgon är det mycket hon skulle vilja hinna med.. Men det vet man ju hur det blir med det.. när inte BertaStina kan få liv i sin kropp innan tolv.

söndag 7 juni 2009

Det fattas

nån här hemma..
Det fattas, nån som slår med svansen i golvet när man vaknar..
Det fattas, nån vid frukostbordet..
Det fattas, nån som steppar glatt när gubben klär på sig för att gå ut..
Det fattas, nån som skäller glatt, gnyr o "pratar" när man kommer hem..
Det fattas, nån här ute på gården..
Det fattas, nån vid fikastunderna..
Det fattas, nån i "barnbarnrummet"..
Det fattas, nån som strör leksaker på golven..
Det fattas, nån som stoppar nosen i kassarna o undrar om man köpt nånting åt honom, när man varit o handlat...
Det fattas, nån att gå ut med..
Det fattas, nån som skäller glatt när det kommer någon..
Det fattas, nån att borra näsan i och lukta på..
Det fattas, nån som kommer o puffar med sin nos..
Det fattas, nån som väntar på en när man är borta..
Det fattas, glädje..
Det fattas, en glad själ i huset..

Våran lille vän.. hoppas verkligen att det finns en hundhimmel o att där finns hundra miljoner tennisbollar, pinnar o massor med sjöar.. att du får vara lycklig o ha det bra... så kommer vi sen..

lördag 6 juni 2009

Tunga dagar

i BertaStinas liv...


fredag 5 juni 2009

Vem kan ?



onsdag 3 juni 2009

konvaljen o häggens doft..

igår fick BertaStina en kommentar om liljekonvaljen, att den gav huvudvärk o kli i näsan.. =) men vilken tur BertaStina har ändå, att hennes hopplösa huvud klarar av konvaljens doft.. BertaStina funderade lite på varför hon tycker att den luktar så himla gott.. kan BertaStina ha tyckt att det var så in i bomben skönt att få sommarlov, så det är en sån lyckokänsla BertaStina förnimmer av doften =) Ja BertaStina vet inte.. men gott luktar den i alla fall..
o att häggen skulle lukta "skit".. ja det instämmer nog BertaStinas gubbe i, fast han tycker att den luktar "fis"... men BertaStina förstår inte riktigt vad han menar med det.. för det luktar som när HAN fiser.. =) så då måste det väl lukta gott i alla fall då.. För en karl fiser väl aldrig illa... ? det är väl bara fruntimmer som är ruttna inombords.. om man ska tro en karl.
Ja, nu har då fislukten luktat klart.. fort går det med sommar.. alldeles för fort..

tisdag 2 juni 2009

BertaStinas bästa vän

han är en rolig en..
alla pinnar som finns i vattnet ska bärgas..

DEN ska jag hämtanu ska den i land
hur stor den än är
kämpa kämpa.. den SKA upp
nu snart
sådär ja
nu ska den bara ätas upp =)

apropå äta... så är det här Aghamores sätt att äta numer..
det ska lekas, om han ska äta =)

Blommornas blomma

o dofternas doft... det är liljekonvaljen.. mmmm den är så fin o luktar så gott.. om BertaStina skulle bli så tokig så hon skulle gifta sig så skulle BertaStina ha haft liljekonvalj i sin brudbukett.. men så tokig blir inte BertaStina.. så då får BertaStina hoppas att hon får det på sin begravning eller sin grav kanske.. man kan ju alltid hoppas..

o en bukett måste man plocka sig varje år så man får känna den goda lukten, annars blir det ingen sommar.. När BertaStina känner doften av liljekonvalj, kommer hon ihåg examensdagarna när hon var liten o gick i småskolan. Då luktade det så gott av liljekonvalj när man kom in i klassrummet då alla hade en bukett med konvaljer på sin bänk..


o Trädens träd, det måste då vara häggen =) BertaStina har alltid önskat sig en hägg på tomten o försökt plantera en, men det har inte lyckats.. Men så planterade sig en hägg alldeles själv på BertaStinas tomt, bredvid BertaStinas slogbod där hon ville ha den, men... MITT i en jasminbuske.. men klart den får stå kvar ändå, när BertaStina äntligen fått sin hägg =)
och syrenen.. det är buskarnas buske... mmmm det finns så mycket härliga dofter så här i början av sommaren.. synd att det är över så fort... men sen finns ju jasminbusken oxå förstås =)

Idag skulle BertaStina o gubben åka en sväng till stackmora o den lilla hustomten skulle se efter Aghamore.. precis när vi är klara i stackmora ringer den lilla hustomten o säger att Aghamore inte alls är nå bra.. vill inte resa sig, o inte ens lyfta på huvudet.. så då var det bara att styra kosan hemåt på en gång, med kramp i magen.... men vem kommer inte glad o skällande mot oss när vi kommer hem =).. jo. världens bästa "Moffe".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...