Dagens citat

lördag 7 augusti 2010

Hönshuset

Igår när BertaStina trött o sliten hade bestämt sig för att ta kväller, så ringer pippilotta o frågar om mamman kan tänka sig att följa till Leksand o hämta ett hönshus, som hon ska ha som hundkoja.
En nätt liten sträcka på ca 9 mil, enkel resa. Det var redan kväller så det var lite bråttom..

BertaStina undrade hur sjutton det skulle gå till..
Jo farbrorn som sålde det trodde att man skulle orka lyfta det om man var några stycken.. o BertaStinas släpvagn skulle dra hem det..
Hur stort var då hönshuset??
1,55 x 1,25... BertaStina mätte sin lilla kärra o såg att det var nog ingen bra idé, det kunde bli rätt så tajt..  BertaStina fick låna kärran med sin bror i stället..
Mitt i all den hastiga o lustiga förberedelsen ringer tomten... - Katten kräks!! o den hade Kräkts igår oxå...
BertaStina spriger runt o letar efter en bralla samtidigt som hon försöker intala tomten att katter kan väl kräkas ibland utan att dom är sjuka för det..
Samtidigt börjar Knubbe förstå vartåt detta projekt kommer att barka, då han hört vilka som ska åka iväg o försöka lyfta huset, så han förbarmar sig o följer med.

Efter släpkärran hos brorsan... hem till Pippilotta, där hon o en kompis väntar... flyttar över kärran till Pippilottas bil... drar till Mora o hämta upp Plumsemumsan, sen mot Leksand...
o när vi nästan nått Leksand kryper det fram att hönshuset måste Bäras 30 METER!!!
Men va FAAN.!? DET hade inte BertaStina hört nåt om..
Nu ser BertaStina framför sig hur hon INTE kommer att orka detta.. o hade kunnat hoppa av tåget, men hon satt inklämd i baksätet mellan Plumsemumsan o Knubbe så det var bara att sitta kvar.

Pippilottas kompis hade haft hand om telefonkontakten med säljaren o hade gjort ett smart drag (trodde hon)
kollat upp farbrorns telefonnummer på eniro, fått fram adressen o ställt in GPS:en på den.
När vi är nästan framme ringer hon upp farbrorn o får veta att hönshuset inte är där... utan vid deras sommarstuga! hon får en vägbeskrivning som hon sen har Noll koll på =)
Efter många om o men o hit o dit så kommer vi så slutligen fram... o när farbrorns tant ser vilka som kliver ur bilen.. en spenslig Pippilotta, en ännu spensligare kompis,(som visserligen varit dragkampstjej, vilket vi senare ska komma att ha nytta av), Plumsemumsan, o BertaStina så får hon väl en smärre chock o utbrister,
-Men HUR ska detta gå?? Är ni bara tjejer, HUR Ska detta gå!!??  vi trodde det skulle komma Stora Starka karlar... 

-Ja men där kommer ju En i alla fall säger hon när hon slutligen ser Knubbe kliva ur bilen =)

Så går vi iväg o tittar  var hönshuset står..
LÄNGST upp på en sluttande tomt... Tjena.. Hmm?...hm?... hm.... var det tungt?? Jopp.... Hmm?.. hmm?..

Vi kommer fram till att vi nog måste hasa det ner på plankor..  Trångt o dant var det, mellan andra hus o buskar o träd.. Plankor las ut o det var nu vi fick nytta av den lilla dragkampstjejen som höll takten =)
Ett... tvÅ... TREEE!!! ......   Ett... tvÅ... TREEE!!!.... Ett... tvÅ... TREEE!!! ...... Hej o Hå huset åkte så sakterliga ner för hela sluttningen,  över en stenmur o ner för slänten vid vägen o lagom vid mörkrets inbrott stod hönshuset på släpkärran . o tanten hon tyckte allt att vi hade varit duktiga..  =)
Huset som hade en form som påminde om ett utedass, spändes fast på släpkärran, o knubbe sa att folk säkert kom att undra varför vi inte kunde ha en vanlig husvagn som alla andra =)

Efter att alla, (i alla fall dom av kvinligt kön) fått gå in på en mack o pinka o köpa sig nåt att mumsa på så började hemresan, vilken måste gå genom Rättvik.. där Classic Car Week pågick.
Så där mitt bland alla raggarbilar gled vi fram med hönshuset, efter gatan som var kantad med massor med folk som tyckte det var SÅ roligt att vi kom där =)
Dom både fotograferade, o pekade, o ropade,
- Ett dass!!   - Fin husvagn!!

-DET ÄR INGET DASS!! Det är ett Hönshus! ropade Plumsemumsan ut genom rutan.. =)  o Knubbe han önskade nog att han satt i nån av dom alla raggarbilarna med en öl i handen, i stället för i en bil med övertrötta garvande o fnissande fruntimmer med ett hönshus på släp. Stackars Knubbe =)

Tyvärr har inte BertaStina nån bild på hönshuset men det var ett väldigt fint hönshus o hem kom det.. kl ett på natten var BertaStina hemma =) men ännu har inte hönshuset kommit AV släpkärran.
Och.. om hur det ska gå till. .tvistar dom lärde..  eller i varje fall Knubbe o BertaStina =)

Ja Ja, den som lever får se

4 kommentarer:

 1. Vilket äventyr!!

  Men KVINNOR KAN!

  Och skånska "Knubbar" också....även om dom hellre tar en öl i en raggarbil...Haha!

  Kram och sov gott!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Det där hade jag velat vara med och se. :)

  SvaraRadera
 3. Haha gud jag dör!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...