Dagens citat

torsdag 21 maj 2009

BertaStina, en B-människa..

av högsta klass..
Dessa stackars människor som har en dygnsrytm som inte passar in i dagens samhälle.
Det är inget lätt liv att leva, kan BertaStina tala om. BertaStina har levt med det i många år nu, tro fan att hon är trött o sliten.
Att få lov att gå upp med tuppen, det är pestens pina nummer ett för BertaStina. Tvinga en kropp i koma upp ur sängen i ottan. Det är nästan omöjligt. En prestation man borde ha medalj för som B-människa.
Sen skulle man kunna äta en stadig frukost enligt dom lärde som vet vad vad som ska vara bra.
Frukosten är ju dagens viktigaste måltid. Det läser man ju var o varannan dag i tidningarna.
Fast BertaStinas gubbe säger att man inte ska tror på allt som står i tidningar =)
BertaStina kan då i alla fall bara ta sig en kopp te o en macka till frukost o sen får BertaStina äta en frukost nr två efter nån timme eller så, när BertaStina börjat få liite liv i kroppen..
För att vara riktigt jävla sund, skulle man helst ut o ta en promenad på en timme INNAN frukost också.??!!?? Vem i Helvete gör det??
Ja, det finns säkert nån som gör det med.. men på BertaStinas karta finns det då inte.. Fasen vet vad som skulle kunna få BertaStina till det....Det finns nog inget.
Nu är ju faktiskt det här inget som BertaStina själv kan rå för, =) för det är nämligen genetisk o ärftligt att bli en B-människa.
Men vem sjutton BertaStina ärvt det av det är den stora frågan.
Inte är det då av BertaStinas mamma. Kanske var BertaStinas pappa en sån stackare som måste gå upp i ottan fast han inte hade orkat.?? Ja, det vet inte BertaStina.. Eller så har BertaStina fått det från nån stackars mormor eller farmor som fått lov att gå upp i ottan varenda dag o mjölka kor..
Huu.. tur att BertaStina inte är född på den tiden i alla fall, utan kan gå till affären o köpa sin mjölk.

Nu har BertaStina sett att det finns ett samfund för oss morgontrötta.. B-samfundet.. som arbetar för lika rätt mellan A o B människor.. så att olika dygnsrytmer ska respekteras i samhället och på arbetsplatser… Det låter så BRA tycker BertaStina =)
Dom vill bryta A-tidstyranneriet och arbetar för att få separata A och B avtal vid nästa avtalsförhandlingar.. Det är det BertaStina alltid har sagt.. OB-tillägg på morgonen för oss morgontrötta.. ett rejält sånt.. =) typ storhelg eller nåt..
JA, o så såg BertaStina ett trevligt ord på deras hemsida.. B-ålderdomshem =) Måtte dom fått igenom det tills BertaStina hamnar på hemmet… Då, kanske BertaStina inte behöver ha käppen med sig.. =)

4 kommentarer:

 1. Ja du berta! Men i paradiset går man allt en timme minst innan man får frukost i magen för paradisfia kan inte äta direkt efter uppstigandet.....så då är ju paradisfia en sund varelse:)

  SvaraRadera
 2. =) Det är du Fia.. du kommer nog o bli jättegammal.. kanske vi kan bo på hemmet samtidigt =) men du drar fan inte ut Berta på nån morgonpromenad =)

  SvaraRadera
 3. tror du att det går att få igenom även på ett så fint företag som JAG???? Hade ju varit ypperligt Stina... för oss som gärna vill vara B människor men inte har så mycket att välja på för att sonen är en AAAAAAAA människa...

  SvaraRadera
 4. =)besvärlig situation Anna.. kan inte va lätt o ha ett A-barn =) Du kommer o vara mer sliten än stina när du kommer på toppen =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...