Dagens citat

onsdag 24 augusti 2011

Längtar

Det gör BertaStina nu, men inte efter höst eller vinter o INTE efter jul..
Men efter sin säng därhemma, för detta är ingen lätt natt för BertaStina på jobbet.. Hon är så trött så trött o har fullt upp med att bara hålla sig vaken. Huvudvärk har hon med så hon har fått dubbelknarka.. BertaStina ger sig fasen på att en del av dom där små rosa pillren är bara sockerpiller.

Lite för lite sömn har det väl varit för BertaStina dom sista dagarna..
Igår blev hon väckt av en papegoja som ringde o ville att hon skulle äta omega 3.. o det kan tänkas att BertaStina skulle behöva lite omega 3, men inte fasen tänker hon köpa det med nån papegoja i alla fall..
Jädrans tjöt..
Papegojan tjatade på så han hörde väl inte ens att BertaStina var dötrött o alldeles nyvaken.. Han malde bara på över hur bra hon skulle må av lite omega 3 o hur billigt hon nu skulle kunna få köpa det..
Vad är det för fel på dessa papegojor som ringer o vill sälja en massa saker.. Dom HÖR inte ens att man säger att man inte vill ha...
Till slut sa BertaStina att hon av princip inte köpte med såna som ringer o att hon inte ville ha nån prenumeration på nåt hon sen måste avboka..
Men det var så himlans lätt att avboka.. det var ett GRATISNUMMER minsann, som man kunde ringa, o det kunde BertaStina t.o.m få med papegojan..

Det kacklades så förbannat så till slut fick BertaStina höja rösten ordentligt o säga.. -MEN HÖRDE DU INTE ATT JAG INTE VILL HA NÅT!!!!!!!.. 
Först Då kunde han stänga näbben o lägga på luren. Ja BertaStina övervägde faktiskt själv att dänga på luren ett tag, men ville inte vara otrevlig, men han lyckades reta BertaStina så hon blev det till slut i alla fall =)...
Väck inte den björn som sover..

I helgen har BertaStina inte heller fått så mkt sömn.. för då har hon o plumsemumsan varit på en liten shoppingresa till Ullared. Men hon har fått mycket skratt o mycket shoppat =)
Av nån anledning så händer det  jämt en massa spännande, roliga o konstiga saker när BertaStina är på turné =)

Nu har hon i alla fall rustat sig för hösten o vintern, med både pysselgrejor, varma kläder.. o ett o annat impulsköp =)
En gooosse-gooosse-gosssig filt, som hon ska mysa under i soffan i höst o vinter.. Den var riktigt bukowskinallemjuk.. Helt underbart gosvänlig.. Den var inte alls svår att lägga i kundvagnen =)
Så len o mjuk o brun på ena sidan, vit o ullig o mjuk på den andra..
Fårskinnsfilt hette den visst.. o det stod inte på BertaStinas lista.. o inte heller en dörrmatta som slank ner i vagnen i sista stund när hon bara råkade gå förbi den..
Hon tyckte att den såg lite rolig ut, o det var gott om plats där mellan "stenarna" för grus o hundhår.

Det var nära att även ett rosa fint kastspö fick följa med BertaStina hem, men hon tyckte att den säsongen ju snart är slut så det fick Boris behålla till en annan gång.

Hemfärden från Ullared, den tog lite längre tid än den hade behövt. p.g.a vissa saker..
Bland annat så var det mycket djur i farten. Rävar som raskade över vägen o som BertaStina med sina Hökögon fick hålla koll på, för plumsemumsan hon verkade inte se dom alls..
Så där satt BertaStina i bilen o hojtade..
-SER du att det är nåt där..??

-SER du räven..!!!

-ser du... ååå en rävunge...

-ÖPPÖPPÖPP,ser du räven.. !! åhhh vilken liten.. det är en till unge...  Nej.. det är en KATT!!

En KATT!?? vad i helskotta gjorde en katt mitt ute på skogen..
Denna katt fick till ett rejält stopp i resan..  BertaStina fick ont i hjärtat för där fanns ju ingen bebyggelse på långa vägar, varken framåt eller bakåt..
Den var säkert borttappad av nån.. eller en Sommarkatt kanske.. Hemska tanke.. =(
BertaStina gick ut o lockade på kissen o pratade med den, men den spatserade bara på efter vägen..
-Den är hungrig sa plumsemumsan, när den gick o virrade på i vägen o nosade o så plötsligt hittade den nåt långt smalt (angagligen en överkörd daggmask) som den mumsade i sig o forsatte sen traska på efter vägen..
Plumsemumsan fick fram lite MC Donaldsrester som BertaStina la bredvid vägen till kissen o det mumsade den i sig, o BertaStina hoppades att den skulle hålla sig där sen o inte traska iväg på vägen mer..
Jisses, vad skulle dom göra med den stackars kissen!!??  Nä vad skulle man kunna göra med den. ??
BertaStina spanade på sin GPS-karta för att se om där var några hus utsatta i närheten, men det såg bara ut som skog o skog.
Lilla missen.. Vad gjorde den där mitt i natten..??

Nähä.. nu får vi sätta upp en lapp nån stans när vi kommer till Vansbro sa BertaStina..  En lapp med att det traskar en kisse på skogen 6 km bort ifall att nån hade tappat den..
Men inget bra ställe hittades till det, men så dök det plötsligt upp två som var ute o gick mitt i natten.

Då vevade BertaStina ner rutan o sa till dom..
-Nu mår vi lite dåligt.. varpå plumsemumsan avbröt o sa.. -Nä DU mår dåligt.!
Ok då, sa BertaStina o tog om det..
-Nu mår JAG lite dåligt.. för vi har sett en liten kisse på vägen 6 km bortåt på skogen. o så undrade hon om dom visste om nån hade tappat en kisse..
Men då sa dom att där skulle finnas nåt hus nere i skogen därbortöver..  Så då hoppades BertaStina att han hörde hemma där =)
o BertaStina o plumsemumsan kunde fortsätta hemåt..

-ÖPPÖPPÖPP.. SER du HAREN!?? sa BertaStina efter att dom åkt en liten stund...

-Är du säker på att det inte är en kanin som rymt säger plumsemusan då..  H a  H a H a, så rolig man kunde va då =)

-öppöpp,en.groda o-där-blev-den-platt..
-NÄ det blev den INTE sa plumsemusan...
Sen sa inte BertaStina nåt mer om nåt djur =)

Men det var inte bara djur ute efter vägen på natten..  där var även en del andra konstiga filurer..
Det är nog bäst att vara hemma o nanna i sin säng om natten i alla fall..

o nu VILL BertaStina nanna snart... men tre timmar till måste hon orka hålla ögonen öppna..
Jisses, vad ska hon hitta på nu...
Jo just det... kanske fortsätta titta i sin nya tidning som DomusPatrik var så snäll o köpte till BertaStinan idag =)
TACK Patrik

3 kommentarer:

 1. Nu har jag vaknat och efter att ha läst dig så fick jag mitt första skratt för dagen. Kanske blir det det enda, så det var bara att det kom tidigt =)
  Men vilken bra dörrmatta, och snygg dessutom!

  SvaraRadera
 2. Säger bara "nixtelefoni" och "vi som bojkottar Ullared".....*fnisss*
  Men det där rosa kastspöt hade jag köpt rakt av!!!! :D Wohoooo....du hade ju lätt varit läckraste fjällan vid sjön nästa år om inte annat!!! ;D

  Sa Hulda...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...