Dagens citat

tisdag 26 januari 2010

Minsann o dar..

Har inte BertaStina fått en award, med motivering o allt,.. "för en mycket underhållande blogg."
Det är ju nästan som att få en oscars ju =) eller en grammis eller nåt... släng er i väggen Larz Kristerz här kommer BertaStina oxå..


Tack Bc Owner för den =)

Som BertaStina har undrat över dessa award, vad det är o hur det funkar, men nu vet hon det oxå.. När man får den här så ska man göra en del saker.
Nämligen.

1. kopiera awarden från min blogg.
2. länka personen som du fått den av.
3. berätta sju intressanta saker om dig själv.
4. välj sju bloggar som du vill ge den till.
5. länka till dem
6. lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award

Då ska vi SEE, sa blinda Sara.. 1 o 2 har BertaStina gjort, det var inte så svårt.. men sen då, kommer man till Berätta SJU intressanta saker om dig själv ?!!  Hur i jösse namn ska det gå.. Då lär allt BertaStina få gräva djuupt djuupt... *gräv* gräv* gräv*... hm... nja om det blir intressant vet då inte BertaStina...

Men,,,
1. Då kan BertaStina bertätta att i sitt nästa Liv, då ska hon bli en katt.. En stor okastrerad hankatt o heta Kjeliga Kjell.. Hon ska bo hos en snäll familj som ger henne god mat som fläskfile, räkor, kärleksmums, semlor o sånt.. o så ska dom låta henne sova i den bästa av sängar, gärna vid ett element eller framför en brasa.
Sen ska dom smeka o klia BertaStina i pälsen så att hon kan dra en njutningsfull suck  o kurra sig till sömns. Fast då heter ju inte BertaStina, BertaStina, utan Kjeliga Kjell.. =)

2. Kjeliga Kjell ska ju BertaStina heta i sitt nästa liv, men BertaStina kan berätta att hon faktiskt har fler namn i detta livet oxå.. Kärt barn har många namn ju =).. Eftersom BertaStina susar runt på nätet o spanar rätt på det mesta så kallas BertaStina oxå för Säpo,,, o så är hon väldigt duktig på att tala om för andra vad som är nyttigt o onyttigt =) även om hon inte har den minsta karaktär själv.. så hon har oxå namnet Skipper.. (ni vet, efter AnnaSkipper)  Dessa två namn ger då SäpoSkipper... 
Så om ni träffar på SäpoSkipper nån stans så vet ni att det är BertaStina =) 

3. BertaStina har skrattat åt en polis.o . det var inte uppskattat =)
BertaStina var lite irriterad en gång o körde lite för nära bakom en bil. En bra stund gjorde hon det o svor väl säkert en massa skit om väglusar, när lusjäveln plötsligt slänger upp en lampa på taket o vinkar in BertaStina...
Ja, det var ju såklart en polis..  som ville få titta på BertaStinas körkort o sen sa han åt henne att komma ut ut bilen så han fick prata med henne..  När han frågade BertaStina varför hon kört så nära, om det var för att hon hade bråttom eller för att hon tänkte köra om... så hade BertaStina ur sig en salva om karljävlar.. Såå irriterad var BertaStina =)
Så viftade polisen med BertaStinas körkort o sa... -Vet du om att jag kan ta det här för dig..?? 
DÅ, råkade BertaStina skratta lite..  o DET tyckte inte farbor polisen om.. Då sa han med Barsk o Bestämd röst till BertaStina.... -DET ÄR INGENTING ATT SKRATTA ÅT.!!  o så fräste han till -- SKÄRP Dig.!! o gav igen BertaStina körkortet... =)
Tydligen ville han inte ha nån idolbild av BertaStina.

4. BertaStina har spolat ner en mobiltelefon i toaletten.. o det var en hemskt traumatisk upplevelse för BertaStina.. När hennes lilla fina blåa lysande Nokia för 5000 spänn bara sa plopp i toaletten o försvann.. Ja då var det kris i kapernaum.
Men BertaStina hade ju en försäkring som hon skulle få en ny telefon på om nåt hände med den, så när hon lugnat sig så levde hon på det hoppet en liten stund,, Men se då fick man lov att lämna in den gamla telefonen, o det blev ju lite svårt, när den var ute på en seglats... Så BertaStina ringde faktiskt till reningsverket.. o sa att hon spolat ner sin mobil, och OM den skulle råka dyka upp där så ville hon ha tillbaka den...
Men på reningsverket så trodde dom att den troligtvis skulle fastna i pumphuset o inte ta sig längre, så där ligger väl säkert den lille stackaren än.
Men.. OM..!! den hade kommit till reningsverket o BertaStina hade fått tillbaka den, då skulle det ha varit ett sant nöje att ta den i en plastpåse o gå o lämna in den på onoff.. Så synd, så synd, att det skulle stå ett pumphus i vägen.

5. BertaStina är livrädd för att opereras, eller snarare sövas..
BertaStina har behövt göra det två gånger..
Den första gången var hon så rädd så hennes blodådror försvann o man fick tillkalla specialisthjälp för att kunna sätta en nål i BertaStina
Den andra gången lyckades BertaStina säga att narkosläkaren inte var nå snygg, , när han stod bakom huvudet på BertaStina, redo att söva henne.. 
När BertaStina såg hans blick var det nära att hon hoppade av britsen o sa att hon ångrat sig..  Men BertaStina överlevde =)

6. BertaStina är rädd för getingar oxå. Hon gör PRECIS som man INTE ska göra när det kommer en geting i närheten.. Springer, viftar, skriker o svär o ber den Dra åt helvete.
Kommer dom in i BertaStinas hus så SMYGER hon runt med sitt elektriska svärd, redo att döda så fort hon har kontroll på den lilla illbattingen.. men kommer den flygande så flyr BertaStina in i ett säkert rum o smäller igen dörren efter sig.. väntar en sund för att sen glänta på dörren o smyga ut igen o leta efter getingen.
Ja det är ett äkta krig som utbryter då en geting kommer in hos BertaStina.. Vem ska vinna slaget,, BertaStina med sitt elektriska svärd, eller den lilla skiten med sin blixtsnabba gadd. För det mesta är det faktiskt BertaStina som segrar.
Nu ska man ju inte döda små djur, men detta är faktiskt i självförsvar.

7. BertaStina har en kort stubin, o ganska lätt att få frispel på saker o ting som inte går som dom ska. Därav måste BertaStina ha sitt mantra.. Tålamod Tålamod...  o detta ska vi inte prata närmare om.. =)

Nu var denna punkten klar
Då återstår det
Välj sju bloggar som du vill ge den till..
o då vill BertaStina ge en award till

1. Nattugglan för att hon är en sån rolig prick.
Egentligen vill BertaStina ge nattugllan 2 st awards .. kan man göra det? kan man köra med dubbelt?? =)
ja BertaStina har ju dubbla damkalsonger så, kanske..

2. Nattugglans har nämligen en underbara blogg, Skaparglädje med massor med roligt för bloggen.. En riktig gottepåse..

3. Så skulle ju  BertaStina vilja ge en award även till den som BertaStina fick den från.. Bc Owner för att hon skriver med sån humor även om saker som inte alls är så roliga.. fast nu har ju hon redan fått en då, men man kan väl ha dubbelt va =) 

4. o så till Jenny (en privat låst blogg) för att hon skriver så bra, o även hon skriver med glimten i ögat fast livet kanske inte alltid är så jäkla kul..

5. Så blir det till Sickan för att hon "har en plan" =) o är så duktigt med det hon bestämt sig för.

6. Sen måste ju Greight jonna få en oxå, för att hon snällt antog BertStinas idé om att starta en blogg, o lätt tog till sig allt som BertaStina ville visa henne..=) Bravo Greight.

7. o sist men inte minst Miss Norrland för att hon envist stretar på med sin "blogg"-blogg men är glad o positiv ändå =) o dessutom väldigt pysslig o Julig o gud vet allt.

Men nu blev det ju ingen kvar till Camo.. =/ fast nu har hon ju lagt ner sin blogg så då kan hon ju ingen få..men bara hon tar upp den igen kanske =)
Hejja Camo.. din motivering skulle blivit, för att du kunde få BertaStina att "leva" en hel dag, på bara en mening =)

o paradisfia då, som underhöll BertaStina så, men hon verkar lagt av med det =( kom igen där i paradiset fia..

Nämen då var det väl bara att surfa runt hos allihopa kvar nu då..

Detta var ju nästan jobbigt =)6 kommentarer:

 1. Tackar så mycket Berta Stina!
  Den ska jag försöka få på plats om en stund om jag har nätet med mig.

  Det jävlas lite med mig!

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tackar för dessa fina ord och dina roliga historier.Mkt jobb verkar det vara att skicka detta vidare.Nu är ju inte Rugglan så road av att skicka vidare och hoppas att det är ok att Rugglan hoppar över detta men att Bertis har en rolig och underhållande blogg kan man inte sticka under stol med så vore det EN award som skulle skickas så får Bertis den direkt så Rugglan kör ett eget race här.Så varsågod bollar över awarden till dig och vill samtidigt passa på att säga att Rugglan är imponerad över vad Bertis får allt ifrån???Rolig är hon!!!

  SvaraRadera
 3. Men kära nån!!
  Tack å bock, rara du!!
  Och för dina snälla ord...(:

  Äsch...livet är väl kanske inte på sitt "bästa humör" just nu, men att ge upp????
  Never!
  När det är som jävligast så KAN det ju bara bli bättre!??!?
  Och det blev ju det just nu!!
  Tack igen...jag ska fixa mina "awardsåtaganden" i snaraste rappet!

  Jättekram till min "like" vad beträffar GETING-FOBI!! (skrattar gott när jag läser här att vi tydligen beter oss på exakt samma vis! DÖD ÅT RANDINGARNA!!!!)

  //Jenny

  SvaraRadera
 4. *asgarv* *frust* *snörvel*
  Tack för dagens rejäla asgarv.(torkar skrattårar)

  Tänk vad jag kände igen mig i din beskrivning om getingkrig.=D Är väldigt allergisk mot insektsbett och har sällan medicin hemma (jag är en mkt förvirrad människa)så när en bevingad surrande faan dyker upp blir jag en mkt vildsint varelse med hysteri och mord i blicken. hehe

  Ditt möte med polisen fick mig att tänka på när jag och mams skulle in med vår gamle 'mittibushi' till besiktningen.
  Jag övningskörde (detta var innan de jävlarna snodde mitt lämp för 50-11 gången).
  När vi kom precis innan stan hörde vi nåt rassla till bak under bilen och helt plötsligt lät det som att jag körde ett jetplan.
  Precis innan stan har vi några kända kurvor och där har polisen ett litet favoritställe där de gladeligen stoppar ont anande bilförare.
  Självklart stod de där även denna dagen.=(
  Vi blev invinkade och framför oss stod en polis med en MYCKET barsk min.
  Jag blev ombedd att blåsa vilket inte var några problem.
  *Är du medveten om att bilen låter väldigt mycket??'
  Jag glodde på polisen och frågade lite medvetet dumt vad han menade.
  'Bilen!! Den låter mycket. Det är hål på avgasröret!'
  'Det var jag inte medveten om. Du förstår, jag är näst intill helt döv på ena örat och så bor jag på landet.'
  Jag trodde inte att han kunde se grinigare ut men jag hade fel.
  'Är du döv på båda öronen?'
  'Nä, men jag valde att inte höra med det andra örat.'
  Nu blev han ännu grinigare.
  'Vad menar du med att du bor på landet? Vad har det med detta problemet att göra?
  'Jo, vi som bor på landet är lite halvt lomhörda efter att hålla på med alla lantbruksmaskiner + om de låter mycket så finns det fortfarande liv i dem.'

  Helt plötsligt satt jag i piketen och fick förklara både det ena och det andra.

  Vi kom iväg tillslut. Självklart blev det ombesiktning och det var inte hål på avgasröret. Avgasröret vinkade adjö till på väg hem när vi passerade det.


  Tack så jättemycket för awarden.=)
  Massa kramar
  Jenny

  SvaraRadera
 5. vilken tur att inte BertaStina är ensam om sitt beteende när det börjar surra runt öronen =)
  Tack för det Jennysarna ..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...