Dagens citat

onsdag 17 november 2010

BertaStina VILL INTE HA VINTER!!

Igenfrusna bildörrar, fastfrusna vindrutetorkare o helt igenfrusna rutor.. Kallt o jävligt.. Avsaknaden av sol. Snöhelvete som ska ska skottas. Halt.. Mörkt..  BLÄÄÄRK!!
Hur kan man bara tycka om det..???

I morse när BertaStina "vaknade" eller i varje fall fick lov att gå upp.. så var det -17 grader ute..  TVI Vale.. o BertaStina skulle börja jobba kl sju...  Det var bara att bylsa på sig nyskorna som BertaStina köpt..
Ja BertaStina har varit i Ullared o det råkade faktiskt följa med två par skor hem =) ÄR BertaStina en skooman tro??
Nää.. i så fall är Knubbegubben kepsoman, för igår städade BertaStina på hyllan i hallen, o jädrar vad kepsar det låg där i alla de former..
Ja som tur var så hade BertaStina ett par nya goa skor att dra på sig i morse, o tröja o jacka o tjock halsduk o mössa o vantar rustade hon sig med innan hon gick ut med Fajerpojken o sen gick o lämnade honom hos tomten..
Sen hem o riva åt sig jobbeväskan, SLITA upp bildörren, försöka skrapa rutorna.... Vilket är fullständigt omöjligt..  Ett litet titthål är vad man kan få till..  Brumma iväg till jobbet.. o väl framme komma på att .. HELVETE,,, frukosten är kvar hemma i kylen... =( o BertaStinas mage som kurrade så av hunger..
som tur var har BertaStina snälla arbetskamrater så hon fick åka hem o hämta sin frukost o tur var det för då slog det henne att hon inte ens tagit matlådan med sig..
Jamen.
Hur Tänkte BertaStina, undrade Greight som hade jobbat natten..  Ja det kan man sannerligen undra.. åka iväg till ett 11-timmars arbetspass utan mat..!!!

Det är ingen bra tid för BertaStina nu.. mornar o vinter o BertaStina.. .näähää.. inte kompatibelt för fem öre.
**********

 
Detta är BertaStinas verklighet ett halvår framöver... i en mörk bubbla, med ljuset skymtande långt bort i fjärran.. eller i varje fall på andra sidan älven.. eller i bästa fall på andra sidan vägen.. men i den kompakta  H.....skogen, där tar sig inga solstrålar in..

klicka på bilden så kanske du ser sola =)
 Nä kommer inte stormen o tar skiten snart så går nog BertaStina ut med motorsågen.. Fast då åker hon väl in i nån mörk fängelsehåla i stället..
Hur man vänder sig så har man rumpan bak..
Men den dan BertaStina har vunnit miljoner..  DÅ ska hon se om skoghelvetet är till salu.. men antagligen är det inte ens det..
Fast knubben han säger ju att allt är till salu, bara priset är det rätta. =)  Så GE BertaStina MILJONER!!!!

Nä dags o på med skor, jacka, halsduk, mössa o vantar o ut o kvällskissa med Fajerpojken.. o sen blir det nog värmefilten för BertaStina i natt.. 

7 kommentarer:

 1. Själv samlar jag på ryggsäckar. Hehe. Hur säger man då..."säckoman"?
  Wooow vilken natur Bertis har runt stugan!!! Många skulle döda för att ha den. Var tvungen att kolla kartan vart hon bor och det är ju rätt ut i vildmarken. Najs!
  Själv tycker jag det är mycket bättre med "riktig" kyla än nåt slask blask och råfuktig luft!!! Tvi vale säger hulda!!

  "Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet." Anne Bradstreet.

  SvaraRadera
 2. men man kunde väl få ha lite sol på sin gård =) leva i mörker ett halvår, nä fy farao... o kallt.. det tycker inte BertaStina om .. huu.. ansiktet svider, ögonen rinner.. nä nog skulle då Bertis kunna gå i idé =)

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna att det blir en ny "gudrun" då!!! *blink blink*
  Så ljuset når ner till fina stugan...
  Ljusterapilampa kanske kan vara nåt!? Tror jag ska önska mig en sån i julklapp faktiskt.

  SvaraRadera
 4. ja den där gudrun har Bertis väntat på länge =)
  Ljusterapilampa?? finns det såna oxå =)

  SvaraRadera
 5. Jomenvisst serru!! Fast dom är rätt dyra. Men det är ju en resa utomlands också!!;)

  SvaraRadera
 6. ja till utlandet vill då inte Bertis =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...