Dagens citat

söndag 21 november 2010

TÄNK OM..

den där Ivar kunde ha julpysslat åt BertaStina i natt, så hon kunde vakna o allt var klart..
Det skulle varit fint.. 
Tänk om det hade tindrat o lyst överallt här när BertaStina hade vaknat ...=)
Men inte lär hon vakna till nåt julpyntat hus i morgon inte..
Nä då kommer hon att vakna av dom fyrbenta barnbarnen som kommer att komma inrusande vid sju, på BertaStinas lediga dag... =(

Ja, ja.... ....vad är väl en bal på slottet..
BertaStina får väl kravla sig upp, o försöka reda ut alla belysningar o skit. För till helgen jobbar BertaStina många timmar. då blir det inget advenstpysslande här inte..
Så BertaStina lär försöka få klart det denna veckan.
Hon har börjat lite smått idag, med att ta sig in i vik-dig-som-ett-vinkeljärn- o-stappla- fram-skrubben, o slitit o stånkat o svurit o fått ut det som ska fram.. men som det bär emot.. o knubbegubben gnäller bara på BertaStina.. MEN VAD SKA DU FRAM MED SÅ MYCKET FÖR??!! Det räcker väl med en stake.. !!!
Ja men hur mysigt är det på en skala??!!!
TÄNK så mysigt det vore om knubben hade HJÄLPT BertaStina att pyssla..
Ja, han har ju förstås fixat ström till tomtajävelns hushålle här ute idag, o hjälpt BertaStina hänga upp EN slinga..  Alltid nåt sa fan när han fick se åmål..
ja så har han ju gjort mat till BertaStina oxå o det är ju Riktigt bra faktiskt.. för laga mat, det Hatar BertaStina

o tomten har hjälpt BertaStina fram med tomten idag =)  som det kan bli..

Nä BertaStina får väl gå o nanna sig.. fast det bär emot det med... o i morgon bär det emot att gå upp.. som det kan va =)

Natti natti..

5 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Jag gjorde det lätt för mej efter förra julen; lät "tomtajävlarna" stå kvar framme! :-D En svart vid spisen, så jag har sällskap när jag lagar mat, och en röd och grå tovad sak som har fått gå som vätte sen i januari/februari. Ska dock börja kalla honom för Jultomten igen nu till helgen, har jag tänkt. ;-)

  Klart du får lägga till mej på din blogglista om du känner för det, dock innehåller väl inte alla mina inlägg en massa foto- och bildbehandlingstips... Men emellanåt dyker det upp såna! :-)

  SvaraRadera
 2. Ha Ha, ja det var ju smidigt =)

  SvaraRadera
 3. Vojne,vojne.Rugglan har inget som helst huvudbry inför julen.Det får bli som det blir.Julen ska ändå "firas" på jobbet.Jobbar heeela julhelgen så skit samma...

  SvaraRadera
 4. Fan va det hoppar och studsar här inne hos Bertis....Bokstäverna dansar hambo när jag ska kommentera....


  När man ser bilderna "hemma hos BertaStina" förstår man att det är jättefint och mysigt i BertaStinas stuga. Kanske särskilt då under julen. Men det gör sig inte själv.
  Knubbegubben kanske bara vill väl för att han inte vill se BertaStina sitta på en stol som en urvriden disktrasa på självaste julafton?!

  Karlar brukar uppskatta det "lilla" och barn och barnbarnen...ja dom är precis som hundar ganska anpassningsbara och tar seden dit dom kommer. Man ska inte höja ribban högre och högre...då blir det outhärdligt till sist!!! Det viktigaste är väl att man träffas kanske över en bit mat??! Behöver nödvändigtvis inte vara ett jättestort julbord utan i all enkelhet.
  Det blir vad man gör det till.....


  Jag avskyr den intensiva julstressen som är över på några veckor och sen ska skiten bort igen!!!! Till vilken nytta då?? Man är mest döslut och fattig när hela ståhejet är över!

  Byter gardiner gör jag INTE och julgran kommer INTE in. Däremot massor av grön mossa med vita hyacinter och vita ljus brukar jag pynta med. MYCKET!!! En julstjärna och en julstake i fönstren får räcka. Sen har jag en aromalampa som jag brukar fylla med vatten, kryddnejlikor och lite pomeransskal ....å jädrar va det luktar jul efter ett tag när alla aromer löses ut!!! Inte att förglömma varm glööögg och ett alfapetspel!! Sen är det jul!! =)

  Ta't lugnt ta en toy...
  Jobba inte ihjäl dig Bertis!
  Kramen påre. // Hulda
  (jösses... vilken roman det blev!!=)

  SvaraRadera
 5. BertaStina pyntar bara för sig själv =) Det är inga barn o barnbarn här på julen inte..
  Men det blir ju lite mysigare att stå ut några veckor här i den mörka hitlerskogen.
  men julmaten däremot, den stuntar BertaStina i, bara hon får lite skinka så, eller grisaröv som knubben kallar det.
  Nä, mat, det är inte BertaStinas grej det inte, hon skulle hellre leva på fika =) DET Är gott det .haha

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...