Dagens citat

onsdag 20 juli 2011

TRE dagar..

av BertaStinas semester, har gått åt för att få upp lite ny markisväv på tomtens balkong.,..
Ja kanske till o med lite mer ändå. fast innan semestern. för först har BertaStina köpt tyget.. klippt det... o fållat det.. men SEN
Har hon ägnat en dag åt att banka i 190 öljetter i dom tio bitarna.. Bank bank bank.. ingen ände liksom..
men det blev klart det med.
Nästa dag rännde hon runt i flera affärer o letade gardinspiral..
Fanns det i denna obygden.?? Nädå..
Men så fick hon rådet att ta plastad vajer i stället, så då köpte hon det, men då fanns det inte Vajerlås i stället.. Endast några få som hon fick ta.
Så på tredje dagen åkte hon till Mora o rännde runt på NIO olika ställen o letade.. några fick hon tag på men inte så många som behövdes..  Trött o irriterad åkte BertaStina hem igen, o ringde sen sin bror o frågade om han MÖJLIGTVIS kunde ha vajerlås hemma.. det skulle inte vara omöjligt för han har ju nästan allt..
Men det visste han inte för han var inte hemma just då.. men det finns på Skroten sa han.. -TROR du? sa BertaStina.. -Nä jag VET sa han,
Jamen Tjena.. det skulle väl vara fint o BertaStina som farit runt som ett skållat troll o letat.
Så hon for iväg till Skroten precis innan dom skulle stänga.. o tänk, att DÄR fanns det hur många vajerlås som helst.!!  till mer än Halva priset mot vad BertaStina köpt för innan..
Tänk om BertaStina hade frågat sin bror på en gång, så hade hon sluppit allt farande runt i Mora..
Så är det när fruntimmer ska försöka göra nåt själv =)

Sen hjälpte Knubben BertaStina att få upp markisväven hos tomten, för det hade BertaStina aldrig klarat själv.. Slutet gott allting gott.. Nu har tomten ÄNTLIGEN fått ny fin markisväv på sin balkong, i stället för den sönderrivna trasig som hängt o slängt där.


o idag har BertaStina äntligen kunnat ta tag i ett av sina egna projekt o göra klart det =)
men det får man läsa om HÄR

2 kommentarer:

 1. Så fint det blev! Å vilka stoora petunior!!! Häller hon pottan på dom för att dom ska bli så stora??
  Attans va smart att ta plastad vajer istället för gardinspiral!!! Dom brukar ju bli som en hängmatta efter ett tag. Vart hittar man sån? Vajer alltså..
  Ha det gött.

  SvaraRadera
 2. HaHa, nä petuniorna var så stora redan när hon köpte dom..
  Vajer får man tag på på Byggvaruhuset. men det var lite knepigt att få den helt sträckt utan "sträckare" för den var ju skitklumpig, i alla fall den dom hade där, så nån sån ville vi inte ha. men så kom knubben på att man kunde sträcka vajern genom att sätta på kroken först o sen skruva i den i stolpen så sträcktes vajern..
  så finurligt o det blev så bra =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...