Dagens citat

tisdag 2 juni 2009

Blommornas blomma

o dofternas doft... det är liljekonvaljen.. mmmm den är så fin o luktar så gott.. om BertaStina skulle bli så tokig så hon skulle gifta sig så skulle BertaStina ha haft liljekonvalj i sin brudbukett.. men så tokig blir inte BertaStina.. så då får BertaStina hoppas att hon får det på sin begravning eller sin grav kanske.. man kan ju alltid hoppas..

o en bukett måste man plocka sig varje år så man får känna den goda lukten, annars blir det ingen sommar.. När BertaStina känner doften av liljekonvalj, kommer hon ihåg examensdagarna när hon var liten o gick i småskolan. Då luktade det så gott av liljekonvalj när man kom in i klassrummet då alla hade en bukett med konvaljer på sin bänk..


o Trädens träd, det måste då vara häggen =) BertaStina har alltid önskat sig en hägg på tomten o försökt plantera en, men det har inte lyckats.. Men så planterade sig en hägg alldeles själv på BertaStinas tomt, bredvid BertaStinas slogbod där hon ville ha den, men... MITT i en jasminbuske.. men klart den får stå kvar ändå, när BertaStina äntligen fått sin hägg =)
och syrenen.. det är buskarnas buske... mmmm det finns så mycket härliga dofter så här i början av sommaren.. synd att det är över så fort... men sen finns ju jasminbusken oxå förstås =)

Idag skulle BertaStina o gubben åka en sväng till stackmora o den lilla hustomten skulle se efter Aghamore.. precis när vi är klara i stackmora ringer den lilla hustomten o säger att Aghamore inte alls är nå bra.. vill inte resa sig, o inte ens lyfta på huvudet.. så då var det bara att styra kosan hemåt på en gång, med kramp i magen.... men vem kommer inte glad o skällande mot oss när vi kommer hem =).. jo. världens bästa "Moffe".

2 kommentarer:

  1. Liljekonvaljen ger en huvudvärk å kliig näsa, häggen luktar "skit" å får en å nysa men syrén doftar ljuvligt å underbart utan kli.

    SvaraRadera
  2. =) ha ha.. vilken tur att man inte har en kliig näsa då =) jag tycker Allihopa luktar underbart..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...