Dagens citat

tisdag 25 augusti 2009

HALLELUJA

idag är BertaStina ledig, en HEL dag o BertaStina har fått en liten skvätt lön. Men BertaStina ska ge sig själv lite lön oxå, frågan är bara Hur mycket.
Ja om man som BertaStina jobbar åt ett herrskap från den Stora Staden, då får man ge sig själv lön, en månad eller två om året. Som tur är så har dom varit snälla o gett BertaStina en "bonus" som BertaStina nu ska ge sig själv lön med.. BertaStina antar att "bonusen" är det som vi Egentligen skulle kunna fått på vår timlön, men som dom håller inne med ett år för att sen kunna ge oss som en "bonus" så att vi Nån gång ska känna oss värdefulla o uppskattade.
Nej nu känner BertaStina att hon börjar bli lite bitter. BertaStina är överlycklig för den Bonusen för annars hade inte BertaStina haft råd med nån semester. Men nån Bonus känns det ju inte som.. snarare semesterlön som man får betala räkningar för.
Däremot har BertaStina klurat på om man inte skulle gå ur facket.. för vara med där, det är ju som att kasta pengarna i sjön, i varje fall för BertaStina, för hon verkar då gå under ett väldigt knepigt avtal som inte ens facket kan tyda. Det tar åratal att få fram svaret på en enkel fråga, om det nånsin kommer att gå o få fram. Fast egentligen vore det väl ganska enkelt för BertaStina har väl inte en enda jävla rättighet i det avtalet.
Så om BertaStina hade sparat dom pengarna i stället så hade hon kunnat ge sig själv en bonus oxå.. en bonus att göra nåt roligt för. =)
Nä nu tror BertaStina att hon ska leka att hon är chef idag, eller egen företagare.. sätta sig o ge sig själv lite lön o känna efter om det känns bra.. bättre än o vara pensionär kanske. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...