Dagens citat

fredag 25 december 2009

Julafton

Nu har den varit.. hej o hå vad skönt.
BertaStina hade inga som helst julkänslor på julaftons morgon, men så följde BertaStina lille skrutt ut o leta efter en julklapp som inte hunnits med..
Vi var till en liten butik, där expediterna var helt galna =) dom sprang runt i folkdräkter, spelade fiol o drack o bjöd på champagne. Det var en munter o glad stämning o det minglades runt överallt där inne med champagneglasen i högsta hugg.
När BertaStina hamnade bakom disken o butiksägaren var på den andra sidan, så passade BertaStina på o frågade honom om det "fick lov att vara nånting idag"- Jaaaa , sken han upp, jag funderar på att få lite påfyllning i glaset.. 
Fullständigt galna.. =)  Man kunde inte annat än bli på gott humör, BertaStina kunde ha stannat där.
När vi så väl hade hittat nåt som lille skrutt skulle köpa så kunde man inte betala med kort där..  så vi försökte samla ihop våra pengar o skulle se om det räckte..
- Men man ska pruta idag oxå, säger karln som vi handlar med då.. ehh.. BertaStina blev helt paff.. aldrig har väl BertaStina varit i en affär där expediten säger att man ska pruta..
Hur mycket vill ni betala då undrar han flera gånger..  o när vi plockar upp o räknar våra pengar väntar han inte o ser hur mycket vi har utan hejdar nästan oss o skyndar sig säga.. hur mycket vill ni betala då.. ? är det där erat sista bud? då säger vi så,..  o så skyndar han sig att ta det vi hunnit plocka fram.. o så tillägger han.. -vad dåliga ni var på att pruta... =) 
vilka stollar.. man kunde inte annat än garva när man gick därifrån, o BertaStinas humör blev riktigt glatt.. Dit ska nog BertaStina gå flera gånger på julafton..
Sen var BertaStina hem o fick sig lite mat tillsammans med tomten, skrutt o pippilotta, o efter det bar det av hem till plumsemumsan o vänta på tomtajäveln..
Han kom i sjutiden o det var en roligt tomte som pratade på som bara den o skojade o busade o gjorde små skutt ibland.. BertaStina tror bestämt att han kom från finland för han bröt lite på finska.

BertaStina vet inte om hon hade varit snäll eller om tomten "mutade" henne som han gjorde med paradisfia för att hon skulle Bli snäll.  Men lite klappar fick BertaStina i alla fall.
En "mammabok" fick BertaStina med plumsemumsan. o i den står det att mammor släpper allt när barnen behöver dom, så det så.. Det står faktiskt i boken, så det är nog inte bara BertaStina som gör det.
I boken står det också att En mamma är glad om hennes barn är glada.. o så är det.
Den enda önskan BertaStina har är att hennes barn ska vara lyckliga, men det är en önskan som verkar vara svår att få uppfylld.
Lite andra klappar fick BertaStina oxå.. Godis, Kort på en liten hockeyspelare, En kalender med bilder på barnbarnen, En värmefilt som BertaStina kan värma sig med när hon ska sova efter att hon jobbat natt.. för då brukar hon frysa så förbaskat.  En ring, Ett photoshop, så nu kan Ivar behålla skivan han snott. o Biljetter till "Vem fan är Stefan Nykvist"

Granen står så grön o grann i stugan

o Styx undrar om det kan finnas nåt paket till honom

nu kommer tomten

med en stor säck med klappar

varma fina skor hade tomten

o han pratade lite med barnen

o sa Hejdå när han delat ut klapparna

o styckan fick faktiskt paket


Snipp snapp snut så var julen slut =D

2 kommentarer:

 1. Låter som du haft en god jul i alla fall, BertaStinan!
  Men "riktig" Tomte och allt!?? Haha!

  Och fina klappar fick du minsann!
  Filten där lät nästan lika mysig som min superdupermjuka morronrock som jag fick av "Svärmor"!

  God fortsättning och ha det gott nu!
  Kram, Jenny
  (som också känner sej glad när barnen är nöjda...men som sagt...)

  SvaraRadera
 2. Det låter som en mysig jul. Värmefilt är gött :)
  Minns när jag jobbade natt hur frusen man var när man kröp ner på morgonen.

  "29 dagar till lön" var det första mina ögon hamnade på. Fan,måste du påminna om det :P:P
  ;) :)

  Ha det bra!
  kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...