Dagens citat

torsdag 18 mars 2010

BäbisRut

Igår var BertaStina till veterinären med lille Rut.
Rådet BertaStina fick när hon ringde veterinären var att börja med att ta ett lever o njurprov, för gamla katter brukar få fel på det o då slutade dom att äta.
Så BertaStina packade in Rut i transportburen o drog till Mora med henne igår..  Men inte var det några fel på hennes prover, dom såg bra ut...  o det var ju bra, men sen blir BertaStina så matt då alla veterinärer säger så olika..
En säger att det kan bero på några av hennes tänder som håller på att vittras bort o det kan göra jätteont så då får man borra bort dom.. medans nästa säger att nä dom ser inte så farligt dåliga ut, nog ska hon kunna äta för dom.. o ta bort dom det gör man inte på en 17-årig katt, det är en alldeles för stor operation.. 
BertaStina blir förvirrad.. =(
O om juvertumörerna säger den ena veterinären.. Nä inte ska du göra nåt åt dom, det är en sån stor operation, men ska du operera ska du göra det fort..
o nästa säger.. Nej DOM ska vi inte röra nånting, nä avvakta o se..
o nästa.. svårt o säga, man vet inte.. operera kan bara dra igång det ännu mer oxå.. 

Ialla fall så blev rådet till bantarRut nu att hon ska tvångsmatas ett tag så kanske hon kommer igång med att äta. Ibland kan katter tydligen hamna i nåt tillstånd där dom bara slutar att äta.. !?? jaha.. 
Men vem vet, hon kanske fixar egen mat som tomten.. =) eller hon kanske tror att hon har ätit..? 

Direkt BertaStina kom hem igår o släppte ut Rut ur kattburen så promenerar hon raka spåret till matskålen o börjar knapra i sig några torrfoderkulor..  Jaha!!??? Jäkla katt tänkte BertaStina... 
men det blev inte många kulor, så här ska nog tvångsmatas i alla fall..  
Kan bli spännande, men Rut är en snäll kisse så det ska nog gå bra..  hoppas BertaStina i alla fall =)

Jaha, nu kommer tomten. Då kanske hon kan hjälpa till med lite tvångsmatning =)
morsning korsning

2 kommentarer:

  1. Ja det är inte lätt med djur och veterinärer.Lite får man nog gå på sin egen magkänsla.Men den som blir mest sjuk är ju matte själv.Man VILLL ju inte inse att den dagen kommer,man vill dom ska leva i evighet.Hade dom inget sådant där speciellt smaskigt och näringsrikt foder att ge dig hos veterinären så hon kanske kommer igång lite???Så att hon får i sig näringsämnen men inte behöver äta så mkt.Lycka till med RutanTutan iallafall.Kram från Dödstrött!!!

    SvaraRadera
  2. Jo det är sånt hon ska tvångsmatas med nu =) blöta upp det med vatten o ge henne med en spruta.. det går faktiskt ganska bra.. snäll kisse är hon..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...