Dagens citat

onsdag 3 mars 2010

Har BertaStina bara varit idag??

NÄ!
BertaStína vaknade tiiidigt, innan ens gubbens väckarklocka hade ringt. Hon hade så ont i ryggen o magen så hon kunde inte sova.. Inte gick det att somna om igen heller.
När gubben hade åkt till jobbet satte BertaStina på radion o låg o lyssnade på den o hoppades på att kunna somna om.. Men nä, o när herr Svan där på dalaradion säger att det är den 3:e mars, då tänker BertaStina... nähä du, nu är du allt ute o cyklar, det är bara den andra, för det är ju den femte på lördag o då fyller skrutt år.
BertaStina ligger o väntar på att han ska säga att han sagt fel, men nej. Han fortsätter att påstå att det är den Tredje mars, o BertaStina undrar om hon ska få lov att gå upp o skicka ett mail till radio dalarna o tala om att det är FEL  FEL FEL.!!  För de kan väl inte va den Tredje??  BertaStina blev lite orolig så hon fick lov att kliva upp o kolla.. o johodå.!
Dra på trissor, då blev det ju plötsligt lite bråttom.. Ingen present till skrutt var ju inhandlad än, o i morgon jobbar ju BertaStina...
Så då var det bara för hjärnan att börja tugga ihop hur dagen skulle se ut.. åka till Mora?? nja.. BertaStinas gubbe sa att det var ju utförsäljning på elaffären, kanske BertaStina kunde hitta nåt där..
Så när pippilotta kom för att hjälpa BertaStina att hämta hem en pelletssäck så drogs det en repa förbi elaffären först.  Men HerreJösses.. där var det KÖÖ!! en folksamling nästan som när Larz Kristerz skulle komma hem efter dansbandskamperna.
In stormade folk o RAFSADE åt sig kartonger, ungefär som om det fick vara vad fan det ville bara dom fick fatt på nåt..
Herregud... BertaStina bara skakade på huvudet o gick ut igen för där kunde då inte hon handla nåt. BertaStina måste då få titta i lugn o ro.
Nä vi åkte o hämtade pellets i stället, vilket är ganska tålamodsprövande, o idag höll BertaStina på att spåra ur totalt..
VARENDA jäkla gång, ska BertaStina springa runt o leta efter nån som kan lasta en säck åt henne.. så även idag. Runt hela jäkla fabriken o in i alla rum inne där, inte en jävla kotte, bara tanten på kontoret som satt o babblade i telefon.. o att BertaStina hade så jäkla ont i magen o ryggen gjorde inte hennes humör bättre.
BertaStina prövade att  ringa på ett mobilnummer hon fått till en som jobbar där.. men där var det upptaget, o upptaget, o upptaget, o ...  så när hon äntligen fick svar, var hon så uppretad o sur. -Ja men ser du ingen traktor där på baksidan sa han .. -NÄ! sa  BertaStina surt, o inte en jäkla kotte på hela stället... Usch BertaStina skäms nästan hon blev så otrevlig.. men bara nästan =) 
Nä, nu vill BertaStina ha sommar, så hon slipper köpa dom där förbaskade träkorvarna så ofta.

BertaStina fick i alla fall hem en säck o sen skyndade hon sig att laga mat o drog till Mora för att köpa present till skrutt.
Plumsemumsan skulle följa med o hjälpa BertaStina med det.. o hoppsan, hon hade visst glömt att hon lovat att följa med några o fika, så det fick vi börja med.. Ja inte gjorde väl det BertaStina så mycket förstås =)
Men sen skulle ett barn skjutsat till en kompis o efter det började vi leta present..  Men den där plumsemumsan, hon är lite som Alfons Åberg o "ska bara" o "ska bara" ..köpa lite saker till sej själv.. o lite till barnen.. o titta på det.. o.. prata konstant i telefon. Så det tog sin lilla tid o så har hon MAGE ATT SKYLLA PÅ BERTASTINA att det tagit så lång tid.. Du skickar ju sms hela tiden sa hon till BertaStina...  Nä  höll BertaStinas stubin på att brinna av =) 
BertaStina skickade ETT sms... till gubben o talade om var hon var.. o det gjorde hon när hon hade fikat klart o satt o väntade på att dom andra skulle bli klara. SÅ DET SÅ!!

I morgon ska BertaStina till jobbet o vila upp sig =)
Natti natti

3 kommentarer:

 1. Låter som en stressig dag för BertaStina....):

  Med ont i lilla maggen och ryggen och alltihopa!?
  Fy fasen. Krya på dej nu och passa på att vila lite på jobbet!

  Blev det någon present till slut?

  Här har det förberetts lite morgonfika och kort och sånt.
  Min "lilla tös" blir ju 29 i dag (4 mars) och vi ska upp i ottan och trava upp för isiga berget och vråla "Ja må du Leva uti hundrade Ååååårrrr!!!"
  Och så sitter jag här (???) när klockan är tre på natten?
  (Och för 29 år sedan låg man med värkar! Uff! 04.43 föddes den lilla Prinsessan!)

  Natti och ha en bra torsdag på jobbet!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Oj vilken dag du hade!
  Hoppas allt lugnat ner sig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha! ja det är jobbigt att vara ledig, så mkt som ska göras hela tiden då.. =)
  Tur att man kan vila upp sig på jobbet =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...