Dagens citat

tisdag 2 mars 2010

Hundar ungar o hembryggt äppelvin

Nja, inget äppelvin då, men hundar, ungar o pannkakor, har BertaStinas liv o leverne bestått av idag. =)
Först var det dom fyrbenta barnbarnen Nevyn o Nitro som var på besök hos BertaStina en stund. Dom ångar in som den värsta virvelvind när dom kommer.. o Innan dom kommer in så har Nitro dånat in sitt huvud genom kattluckan en sväng o talat om.. Här kommer jag mormor..  upp med dörren vetja... o från och med den sekunden var morgonens lugn över..
Ett gnällandes o gnyandes o farandes oroligt runt runt, med budskapet . .ska vi inte gå ut snart mormor??
Så BertaStina fick ta dom två o gå på en promenad, så dom fick ut o "läsa tidningen" där i vägdiket o skriva lite själv o så..  sen hem med dom o ta grannens hund på en promenad oxå.. han skulle väl läsa tidningen han med =)
Barnbarnet ringer o beställer pannkaka tills dom ska komma..  MEN så ovanligt.. o Såå roligt att få steka pannkaka.. =)
BertaStina åker för att handla o tomten skulle vara ute här med vovvarna.. BertaStina gav henne en mobil o sa svara i den här när jag ringer om en liten stund, jag ringer när jag kommer till postlådan (för att höra så inga vovvar följde efter BertaStina o att det gick bra för henne)
BertaStina ringde o ringde o ringde, men inte fasen fick hon nåt svar.. Nä det var bara att be en bön o hoppas att dom höll sig hemma, men BertaStina såg då inga vovvar i backspegeln.. o när BertaStina kommer hem så ligger telefonen inne i hallen.!!
-Varför hade du inte telefonen då ? frågar BertaStina tomten
-Ja vad skulle jag med den???  
-Ja svara kanske..!!!..... *tålamod tålamod BertaStina*
Sen brände BertaStina på en middag o stekte pannkakor till barnbarnen som var på väg, så det var bara att sätta sig vid bordet o äta när dom kom..  När BertaStina lyfte av tallriken som låg över pannkakshögen så utbrister dom båda största i kör--- Ååhh,  jÄdrar!! o så utbröt en pannkaksorige, med pannkakor sylt o grädde.
o när alla barnen, BertaStina o tomten fått mat så var det dags för en promenad med dom två små nissarna Cupido o Styx som kom tillsammans med barnbarnen..
Mycket vovvar var det idag o BertaStina fick inga problem att gå tiotusen steg idag inte =)

o mitt i BertaStinas stökiga dag ringde det en stjärna från Folksam.. o ville prata med gubben, men då inte han var hemma så började han prata med BertaStina.. o undrade vem som hade hand om försäkringarna.. ja det är väl båda sa BertaStina eftersom vi har försäkringar båda två..
-Ja ni har ju hemförsäkringen hos folksam säger han
-Ja den påtvingade som man har genom facket ja, sa BertaStina
-o så har ni ju bilen försäkrad i folksam
-Ja gubben ja, men jag har min i länsförsäkringar
-Varför det då?undrade han
-Ja för att jag VILL, o för att det inte blev nåt billigare med folksam när jag kollade upp det förut när ni ringde o försökte lura på mig det..
-Lura på?? är det det du tror att vi gör??
-JA,  det gör väl Alla som ringer hem sådär, sa BertaStina ... o som han surnade till då =)
-Ja då bryr vi oss inte om det, jag ska prata med gubben istället sa han o la på.. Ha Ha Ha så stött man kan bli då =D

men gubben hade sagt till honom i kväll att han inte hade nåt med villaförsäkringen att göra, så den lilla nissen ska visst ringa BertaStina i morgon igen =)  stackars liten då..  BertaStina kanske ska fråga han om han inte skulle prata med gubben =)
Men BertaStina ska nog snoppa av honom ganska omgående för hon minns hur JÄDRA dryga dom var förra gången dom försökte "lura på" BertaStina en försäkring hos dom =)
tjatade värre än ett barn vid en godisdisk..
Men se det biter inte på BertaStina, för hon är en tjurig o envis jäkel som inte har det minsta problem med att snoppa av telefontjatare..

Ja det var en liten del av BertaStinas lediga dag, hon har hunnit med lite annat oxå, tvättat lite o varit till Mora o lämnat igen hundar o ungar, o handlat en gång till..
Fullt ös medvetslös..
kanske dags BertaStina vilar upp sig för ännu en ledig dag =)
Natti natti

3 kommentarer:

 1. Hahaha,dendär Tomten har ju humor ju,precis som du!!!Sitter här och fnissar lite grann men med fjärilar i magen.Min egen Tomte följer med Rugglan till Snyggkirurgen idag som moraliskt stöd och så att inte Rugglan irrar bort sig på det stora hospitalet.För är man bara 48 år så kan man väl inte klara upp sånt alldeles själv.Eller???Hahaha.

  SvaraRadera
 2. Haha, nej rugglan det är nog bäst att du har en tomte med dig så inte snyggkirurgen är dum med rugglan =)

  SvaraRadera
 3. Tur man inte jobbar som telefonförsäljare då....Hehe!
  Gött jobbat med tjat-gubben!

  Kramis!
  Jenny

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...