Dagens citat

fredag 19 mars 2010

Kämpiga nätter

En kamp utspelar sig just nu mellan BertaStina o Nasse-barbapappa-tjockelasse om nätterna.
tjockelasse i mitten =)

Häromdagen gjorde BertaStina nånting ej genmomtänkt. Hon öppnade balkongdörren i sovrummet o släppte in Nasse, men det skulle hon aldrig ha gjort.
Nu tror Nasse nämligen att han kan bli insläppt där om nätterna igen..
Flera nätter har han nu ylat sig igenom, alldeles utanför BertaStinas sovrumsfönster.
I natt tvärvaknade BertaStina av ett hiskeligt mjAAAUUuu!!
Herrgud tänkte BertaStina, har jag nu fått en marskatt på balkongen. BertaStina klev upp o kikade ut genom förnstret, o glodde såklar rätt in i Nasses tryne..
Nähädu, sa BertaStina, du får allt gå genom din egen dörr.. o så la hon sig igen.  elakt. men BertaStina bet ihop o tänker inte ge efter för såna dumheter... trots att nasse försöker med grova djupa mjAAAUUUuu, ynkliga små mjaau..  o så tar den jäveln till klorna på rutan oxå..!! 
Jädra katt till att vara envis..  skåningar måste vara det envisaste släktet som finns på denna jord... men så min liv o själ (som skåningarna burkar säga) att BertaStina tänker ge sig.
Gör hon det så kommer det att bli som förut, att BertaStina får hoppa som en guttaperka upp o ner ur sängen o släppa in o ut katter hela nätterna..
Nä har nu BertaStina offrat ett fönster bredvid dörren för att dom små liven skulle få en egen dörr så får dom bannemej använda den.
Nu gäller bara för BertaStina att ha TÅLAMOD o kämpa o gå som segrare ur denna kamp.
mjau mjau
ha en bra dag

4 kommentarer:

 1. Som en "guttaperkas" var ordet!
  Så far man och flyger för att göra dom där katterna till lags.
  Och alltid tycks dom anse att dom är på "fel" sida dörren!?!?!?

  Här sitter Lovis och "ylar" om att få gå ut i mörka natten.
  Och sjåpiga matten vill inte det för postbilen som kör ut tidningar om natten vid fyratiden kör så vindskivorna på taket flaxar!!
  Och då ska ingen liten Lovis vara ute och ränna efter karlar!
  -Mjjjjjaaaaooouuuuu!!!!!

  Kram & Natti!
  Jenny

  SvaraRadera
 2. *skrattar så igenkännande* Jodå du har träffat huvudet rätt på spiken, nåt envisare äb skåningar lär du nog inte hitta ;)
  Du skriver så förbaskat roligt, jag satt och smålog hela tiden (med mysslin i trynet kan det bli ganska jobbigt by the way)
  Jag har haft PRECIS samma bekymmer med min envisa katt, för visst ska alla fönster vara öppna fastän man har egen dörr?? Och visst ska människor finnas till för att behaga och servera katterna så att de inte behöver anstränga sig och gå in genom den?
  Och det där med klor på fönstret... visst är det ett underbart ljud att vakna av *iiiihh*
  Lycka till med tålamodet, det brukar löna sig ju...efter måååånga nätter. *garv*

  Kram/ sandy

  SvaraRadera
 3. Tack Sandy, =) kämpar på här o betar av den ena natten efter den andra, men i natt har det varit för kallt för kissarna att gå ut tydligen =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...