Dagens citat

lördag 17 juli 2010

BertaStina som tidningsbud

Idag har BertaStina kört ut kvällstidningarna.
Hon var uppe nästan med tuppen o åkte för att hämta tidningarna..
Trött o seg som BertaStina är på mornarna så satt hon i sig egen lilla värld o lät autopiloten föra henne framåt.. men plötsligt vaknade hjärnan till o BertaStina kom på att hon var på väg åt fel håll.. Jäkla autopilot.
En liiten liten rundtur i periferin tog BertaStina, men sen så fick hon sina tidningar lastade o drog i väg till första avlämningsstället..  o redan där, tappar BertaStina kniven som hon ska sprätta upp tidningsbuntarna med..
Jamen, Detta kommer att bli roligt tänkte hon när hon stod där o letade efter kniven. På backen, bland tidningar, bilagor o annat trams som ska ut med tidningarna.. Man MÅSTE ju ha en kniv..!!
Jäkla tur BertaStina inte hade haft tid att klippa klorna, om hon skulle stå o pilla upp buntbanden varje gång..
Men så plötsligt låg kniven bara där, på en tidningshög.. Fan vet om inte Ivar hoppade med BertaSina i morse.. Men ska han med så får han bannemej hjälpa till i stället för o gömma saker.

BertaStina fick i alla fall sina tidningar lämnade där fast inte riktigt på rätt plats =)  för hon dängde ner dom på lastkajen för det tyckte hon att Skrutt sa att man skulle göra på helgerna om tidningarna kom före elva..
Men BertaStina hade väl inte fattat rätt när hon följde med Skrutt på sin lärorunda, det gick ju så rasandes jäkla snabbt när hon for runt med dom där tidningarna, det var ju nästan som om det gällde livet.. 
Tänk om man inte skulle få läsa om allt elände fort nog..  Man kanske skulle ha blåljus på bilen o sätta på.. TUUT-TUUT... TUUT-TUUT... här kommer "kvällstidningarna"

På sitt andra avlämingsställe så kommer killen i kiosken ut o hämtar dom sista tidningarna med BertaStina, o så undrar han.. -var det bara dom här expressen?.... - Nä sa BertaStina, jag har burit in en bunt till dig oxå..
Men bara för att han sa så, så malde det hela tiden i BertaStinas huvud sen.. ..tänk om han inte hade fått en bunt?? tänk om han stod där med sina futtiga lösa ex. av Expressen.

Det var nog detta som gjorde att BertaStina på sitt fjärde ställe glömde att hon skulle lämna av två paket med tidningar till ett annat ställe oxå..
Men som tur var vaknade BertaStinas hjärna till efter en stund o hon kom på det, så hon vände om o lämnade även dom.. Sikken tur att hjärnan vaknade till, så inte BertaStina drog iväg med dom tidningarna ända upp i Älvdalen..
Ragga hit o ragga dit, o så ser BertaStina att det inte är så mycket soppa i bilen heller... jäkla skrutt som inte tankat till mamman, hon borde väl veta hur mamman är =)

Men sen kom BertaStina hem till sina egna breddgrader där hon känner sig hemma o sen gick allt med frid o fröjd.. tror BertaStina i alla fall... ingen blev utan tidningar o inte fick hon nån bunt kvar heller.. =)

Rätt så bra gick det ju tycker BertaStina... med tanke på hennes vimsighet så är det väl ett under att hon inte kört med bakluckan öppen så tidningarna strötts ut efter vägen, så man hade fått gå där o plocka sina tidningar i stället för att köpa dom i affären..

Nu ska ju BertaStina köra ut tidningarna även i morgon, så BertaStina ska väl inte ropa Hej ännu..
Återstår att se hur många som står o hötter med näven till henne i morgon o säger -- hörrudu din jädrans tidningssprätt.. vi fick för lite tidningarna igår..
Men då kommer då BertaStina att skylla på Ivar =)

4 kommentarer:

 1. Men hallå hade inte du semester???
  Ja,lycka till i morrn då =)

  SvaraRadera
 2. jo =) men det är andra som har semester oxå .. haha. lite extraknäck bara

  SvaraRadera
 3. Det där lät jobbigt :P

  Hoppas det löste sig med alla tidningsbuntar tillslut :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Uj...! Låter som om det behövts iallafall en tre-fyra stycken Ivar med på den där rundan. 8-X Fast det var rolig läsning! :-D Och nästa gång kommer det säkert att gå alldeles galant, ska du se!

  Tack för kommentaren du lämnade i min blogg! :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...