Dagens citat

torsdag 6 januari 2011

Eftersom...

BertaStina gått in för att äta gott detta året, o Knubbens dotter frestade med ett recept, o BertaStina har lite ont i en hanled, o i nacken, o faktiskt lite i ryggen oxå om hon känner efter riktigt. =)
o Knubben har en taskig rygg o ett taskigt knä..
Ja då MÅSTE vi ju bara tröstäta lite idag =)
Så BertaStina fick ju pröva detta receptet.

O sitter det nån mer stackare nån stans som kanske behöver tröstäta o som inte har börjat året med bantarnyårslöften, så ska BertaStina vidarebefordra receptet..

Mintchokladkaka med After Eight  (ca 16 bitar)
200 g mörk choklad
200 g smör/margarin
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl (180g)

Chokladglasyr
25 g smör/margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight   (BertaStina kan tala om att det är 25 plattor i ett litet paket, så det blir fem st över att glufsa i sig när man bakar oxå =) )

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter
3. Bryt chokladen i bitar o smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme, rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst, rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladen och rör till en jämn smet, häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska INTE vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas, låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull, smält glasyren på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämt över kakan och låt den svalna i kylskåp-
9. Servera med skivade apelsiner....  (???)

Men BertaStina hon hade en större form o gräddade liite längre för hon var så rädd att den inte skulle gå att skära.. o då hade ju BertaStinas korta stubin brunnit av direkt o det kunde blivit fågelmat av kakan,, men nu gick det bra o kakan sitter som en volang på BertaStina i stället.. =)
Nästa gång kanske BertaStina prövar på en lite kladdigare variant, nu när hon har kört teststadiet.

o det där med apelsiner lät ju lite knepigt så BertaStina körde på samma modell som Knubbens dotter. Grädde.. en extra volang =) 

Det kanske blir modernt med volanger till sommaren.. så det är bäst att man ligger i..


Så har BertaStina fläskat i sig lite "gräddig" mat idag oxå =)
Fläskfile modell snabbt o lätt, så som BertaStina vill att det ska va när det gäller matlagning =)

Man "ansar" en fläskfile o gör ett snitt i den, saltar o pepparar o dänger ner den i en form
steker den i ugnen i 225 grader ca 20 min..
men BertaStina som är lite rädd för blod.. tar det nog liiite längre =) men fan vet om det behövs..

Sen lägger man på ett paket vit castello på filén
o blandar lite creme fraiche o grädde ,eller vilket som.. bara grädde går oxå bra.. (men det blir lite svårt att få i sig såsen  då =) )
skvätter i lite soja..  alltihopa efter behag..  o häller i formen
(har det blivit väldigt blött i formen efter stekningen kan man slå av det innan..
bäst BertaStina talar om PRECIS hur hon gör så inte det är nån unge som kommer o skäller sen )

Tjoffar in det i ugnen igen, tills osten smält
Så är det klart att glufsa i sig, tillsammans med klyftpotatis, strips, potatisgratäng, eller nåt..
Faktiskt riktigt gott, även om det kanske inte ser ut det =)

GottGottiGottGott o LättLättiLättLätt

Jodå.. till o med kräsne pippilotta SLICKAR i sig såsen =)

o JA, det är BertaStina som har lagat maten idag..

KABONGG!!

Knubben blir inte så glad när BertaStina huserar i köket =)

När vi köper ny spis ska vi SPARKtesta den säger han.. =)
Näääe.. BertaStina sparkade faktiskt inte.. Hon "bara" öppnade o stängde den övre luckan..

4 kommentarer:

  1. Du ligger i bra med "Volangdieten" du och spisen lyckades du plocka itu oxå *vojne vojne*
    Den där Knubbe har det inte lätt ;)

    SvaraRadera
  2. Haha....skrattar så det skumpar i mina volanger här!

    Va fan gör du med spisen kvinna????

    Och det där superäckliga, sliskiga, chokladdrypande, smask...receptet...ja, det scrollade bara jag förbi!
    Fyyy och lägga ut sånt på bloggen!

    Men den där filén skulle man nog kunna tänka sej att pröva någon gång. Ser väldans smarrigt ut!

    Kram på dej, spismarodören!
    Jenny

    SvaraRadera
  3. Tja.. Det gick nog till så att BertaStina hade den undre luckan öppen för att släppa ut lite värme i köket, o så öppnade hon den övre för att sätta in filén en stund till, o när BertaStina stängde den så ramlade den i sär o ramlade ner på den andra luckan så att den oxå gick isär =) KABONGG, det gick på ett ögonblick =)

    Knubbe säger att BertaStina Sparkade igen luckan.. men näääee, det kan då inte BertaStina minnas att hon gjorde.. varför skulle hon göra det?? =)

    SvaraRadera
  4. Haha...men då! Så det kan gå!!! Jaja, allt går att fixa med lite silvertejp o plasticpadding! Säger iallafall han denna där! =) Eh...ja fast kanske inte i det här fallet. Nu måste jag fan gå och ta en smörgås!!! Snålvattnet rann till när jag tittade på alla läckra bilder! Uscha...fresterska där!!! =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...