Dagens citat

tisdag 9 februari 2010

En vecka...

säger Anna att det är sen BertaStina bloggat.. Men tiden går ju så Himla fort, o i BertaStinas liv händer inte så mycket nu, hon jobbar o sover, o jobbar o sover, o jobbar o sover, o jobbar o sover.
Men IDAG har hon faktiskt haft En ledig dag, som gick åt till att åka till veterinären med bäbis-Rut så hon fick städa tänderna så hon ska kunna äta. Mycket tandsten hade hon, o fick sövas så man skulle kunna städa ordentligt i munnen..
Hon kommer att sova länge nu sa dom hos veterinären, men i kväll ska hon väl vakna i alla fall.. o med tanke på att Skrutt varit hos veterinären med en kisse igår o den hade sovit ända till sena kvällen så räknade BertaStina med att Rut skulle sova läänge..
Så när BertaStina kommer hem ställer hon in bur-lådan med katten i sovrummet o drar igen dörren så hon ska få sova ifred för dom andra kissarna. Så går BertaStina ut för att plocka in kassarna med det hon handlat o när hon kommer in i hallen igen, vem springer på väääldigt vingliga ben genom hallen o in i köket.. ??  knappt så man hann se henne.. men nog var det Rut som var uppe o sprang minsann..  gammal men rask, precis som tomten. =)
Så BertaStina bäddar ner henne igen o säger till henne -Nä du ska inte vara uppe o springa nåt än inte, du får allt sova ett tag till.. så ställer BertaStina lådan i köket så hon ska ha uppsikt över den lilla kraken..
Sen kommer Nasse spatserandes in i köket o hade ganska bråttom, bannemej hade han inte fått upp lite springfart..  o  när han håller på att springa på lådan med Rut, blir han livrädd o slår på en TVÄRNIT  så han står rakt upp på bakbenen o viftar i panik med frambenen i luften.. Det såg sååå roligt ut =)
Det var nog den mest gymnastiska övningen han gjort på år o dar =)
Sen backade han sakta o försiktigt o tog en stor sväng förbi det hemska som fanns där på golvet..
SÅ roligt BertaStina hade åt den lilla dummern..  det var en syn för gudar, när ultrarapidnasse stod på bakbenen.. hahaha.. =)


Men lilla Rut hon sov inte så lång stund förrän hon var uppe o vinglade igen.. o det luktade ju kyckling såå gott i köket..

ååå kyckling,, det var inte igår.. åå vad det skulle vara gott
men jag kan inte äta, o inte gå heller =(
 
guud, jag är sååå hungrig.. men orkar inte äta
nä jag vill upp i min säng o sova.. hur ska jag ta mig upp???
efter att ha hängt på kanten o sprattlat o försökt en stund så gick det bra,
man är ju inte dum =)

Men stackars lille Rut hon fick ingen ro. Nä det skulle vinglas runt o klättras både här o där o ramlas en stund, men snart kunde hon äta både lite kyckling, torrfoder o kattmjölk.. =) 
Sen fortsätta att leta sig en bra sovplats.. o Nasse han hade ju varit fräck o tagit hennes plats i soffan..  Full som hon var lille Rut, så var hon lite kaxig oxå o bara trampade rakt PÅ Nasse o spatserade över honom.. o Nasse såg lite förvånad ut o undrade vad i hela hissingen som tagit åt den gamla tanten, så närgången brukar hon aldrig våga vara..??!! hon brukar ju bara stå o frääsa ilsket o förnärmat, ?? 
men Nasse han brydde sig inte så mycket, utan låg lugnt kvar.. Rut fick lov att TRAMPA på honom Två gånger innan han gav upp o flyttade sig.. men inte skulle Rut sova där i alla fall sen..
BertaStina fick sätta sig en stund framför öppenspisen med Rut i knät, för det gillar hon,  men då höll då BertaStina rakt på att somna själv =)
Så när Rut väl kommit till ro, fick hon faktiskt sova där själv o steka sig =)

o nu hoppas BertaStina att det lilla livet kan äta bra igen.. för 700 spänn kostade det att fixa henne i truten..
så nu är det bara för BertaStina att jobba o sova, o jobba o sova, o jobba o sova igen..
Natti natti..
o Anna,, ha en bra natt..o var snäll mot mina gladskor =)

3 kommentarer:

 1. Visst är djur roliga.=)
  Inte kan de ligga och ta igen sig när de är i det närmaste nyopererade. Nej då. Just då måste de ge sig på mer gymnastiska övningar än de gör annars.
  Fast det är klart. Vi är likadana när vi får lite 'rusmedel' innanför skinnet. Jösses vad man är modig, stursk och vid god vigör;-) när man är en smula susig i knoppen.=)

  När jag fick hem min Tjorv efter att han kastrerats fick jag rädda honom ett par gånger från drunkning.
  Den tokfan fick för sig att han var törstig och ragglade ut i köket för att dricka. När han kom fram till skålen stöp han på näsan rätt ner i vattnet.
  När han gjorde det andra gången blev det besvärligt. Jag satt på toa och mitt i skvalandet tyckte jag att jag hörde ett plask.
  Fick bråttom som fasen. Snubblade ut i köket med byxorna vid anklarna och hittade katten med hela huvudet nere i vattenskålen. Usch... trodde först att han drunknat men så nös han till min lille Tjorv.
  Han överlevde kastration, ansiktsbad och en massa andra konstigheter men inte bilen som klippte honom för ca ett par år sen.

  kramkram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Hallegosingen då!!
  Lilla Kissen full som en alika?

  Men va gott att få "sova sej igenom" hela tandläkarbesöket!

  Och vilken beskrivning du lyckades med när du berättade om när andra katten gjorde ett krumsprång! Hahaha....man SÅG ju det framför sej!

  Tänk va livet vore trist utan dessa underhållande fyrfotingar?

  Kram på dej och ha det gott!
  //Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja jobbar och sover,jobbar och sover gör oxå Rugglan men idag är Rugglan magsjuk och hemma från jobbet.Det går ju kräksjuka på "huset" nu där Rugglan jobbar men det känns mer som en "vanlig" magsjuka.Blir till att ligga på soffan idag då och tryna.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...