Dagens citat

onsdag 3 februari 2010

Pussel o stressdag

Ett pusslande o stressande har det varit i BertaStinas liv idag.
Många förrättningar som ska göras brukar BertaStinas gubbe säga.
Först skulle det jobbas till kl 12 o sen hade BertaStina lejt pippilotta att hjälpa henne köra hem en pelletssäck. Så pippilotta kom med släpkärran o mötte upp BertaStina på jobbet när hon slutade o så åkte vi till "pelletsaffären"  O tänk vilket flyt BertaStina hade där för en gång skull..
Direkt vi kom dit så fick vi fatt på en ung o rask kille som snabbt o lätt lastade en säck på kärran, o pippilotta kunde åka hem o backa in den i garaget, medan BertaStina snabbade sig till Domus o handlade livets nödtorft. 
Hem o tog en snabbfika med pippilotta o tomten o brassade sen på lite käk..  Diskade undan lite o slog in ett paket, allt i en faslig fart eftersom BertaStina skulle vara hos veterinären i Mora med två katter kl 14,40
BertaStina hade kliat sig i huvudet hela morgonen o undrat hur det skulle gå, men BertaStina hann i god tid =) Tack vare att pippilotta kör släpvagn som en hel karl o att man slapp springa runt o leta nån som kunde lasta pellets åt en. Ibland ska man ha lite flyt... =) men det var  väl typ det som "flöt" idag. man får ju inte begära för mycket..

Det var gammelRut o Nasse-"tjockeLasse" som skulle till veterinären idag.
Här ligger dom o nannar så gott, inte ont anandes om att dom snart ska packas in i bur o ut på turné.

Nasse som bara levt i sin egen ultrarapid-värld  han tyckte inte alls om att åka på turné, han ylade o skrek o gjorde utbrytningsförsök hela vägen, men gammelRut som är gammal o erfaren brydde sig inte så mycket.
"Nasse-TjockeLassen" som vägde lite mer än 6 kilo,hade nog bara en Fettknöl, men Gamla Rut hon hade tyvärr som BertaStina befarade, tumörer. O Veterinären tyckte såklart inte att man skulle "utsätta" henne för en sån stor operation när hon var så gammal, men det är då mera fart i den katten än i Nasse, hon är ju nästan som tomten ju =)
Så nu ska väl BertaStina gå här även denna våren o se några jäkla tumörer växa o växa, så hon mår mer o mer illa ju längre tiden går. o inte ens längta till sommaren det här året heller. 
BäbisRut som "alltid" (käns det som) funnits här o varit med en överallt, vid matbordet, på balkongen o vid slogboden när det grillats, i soffan på kvällarna,  ja t.o.m följt med en på toan =) om det så är mitt i natten man går dit... ska hon snart inte vara med längre nu då??  Nä, BertaStina ORKAR inte må illa. =(

Efter veterinärbesöket skulle det i alla fall äntligen bli dags för lilla barnbarnet som fyllt 3 år att få sina paket. MEN, det var en liten Rut som var pinknödig sa veterinären, hon kände att hennes blåsa var ganska full, så då var det till att åka hem till lille skrutt o låna kattlåda, men inte behagade den damen att pinka i nån annans låda. Vi fick åka hem till plumsemumsan ändå, o såklart pinkade Rut ner sig i sin bur till slut, men som tur var så tog BertaStinas "djur-döttrar" hand om det o duschade av den lilla olyckliga kissen. o tomten skulle nog oxå ha haft sig en dusch, en kalldusch så hon kunde lugna ner sig.
Det är inte lätt att ha den med på turné inte, man får bita sig i läppen både en o två gånger, när hon har så "bråttom" hem.. tjat o suck o katten vill hem.. jojo, tur hon hade nån att skylla på idag =)

Barnbarnet fick i alla fall sina presenter o vid 3 år fyllda så har han lärt sig att i det  lilla avlånga paketet ligger en sked.. =) det berättade han innan han ens börjat öppna det.. men lika glad för det var han ändå..
ååh en sked =)
som man kan äta med...
men han fick inte bara en sked.. han fick lite andra saker oxå, t.e.x. en Jätterolig keyboard =)

o pappan blev sååå glad över att han ska få höra ljuv musik i huset =)
Ja BertaStina tror faktiskt att han blev lite avundsjuk för han satt minsann oxå o spelade på den..  men det törs inte BertaStina visa nån bild på.. =) .fast det är klart BertaStina kunde ju "möblera om" han lite i nyllet så han inte blev igenkänd, eller kanske sätta en glödlampa som huvud på hans kropp. Den kunde ju kanske symbolisera alla hans "bra" idéer =)  Plumsemumsan säger att han har lika mycket idéer som Emil gör hyss =)

Men BertaStina orkar inte göra om några foton... det har varit en hård dag... efter paketöppnandet o en snabb fika var det bäst att åka hem med den oroliga tomten o dom STACKARS katterna..
På vägen hem frågar tomten - Du släpper väl ut dom sen när du kommer hem?? 
JAmen, vad TROR hon om BertaStina?? Att hon tänker låta katterna sitta i bur resten av livet..!! 
Ja hon tror inte att BertaStina ger dom mat heller.. -ojojoj, får ni ingen mat brukar hon säga till dom..  men inte fasen väger man dyga 6 kilo om man inte får nån mat..
Ja den tomten den tomten... katternas beskyddare... hon är go hon, men liiiite dryg oxå =)
lilla mamsen.. måtte inget hända hennes katter för då går världen under.

Dags o nanna... o förbereda sig för en ny dag..

11 kommentarer:

 1. Tack för rara och goa kommentaren inne hos mej!
  Dina ord värmer som ett par hemmastickade långkalsonger...((:

  Vilken dag hon haft i dag, BertaStinan!?
  Med katter och tomte-mor och hela tjottafadderian....Huh!

  Hoppas du sover gott och lugnt nu, så du får lite ny energi.

  Och en blivande liten Pianist så gullig så, ser man på bilderna här....

  Nu ser jag att klockan är 4 (!??!???!?) på morgonen så man kanske borde gå och slänga sej i sänghalmen?

  Kram på sej Bertis och ta det lugnt nu!
  //Jenny

  SvaraRadera
 2. Nu har Rugglan suttit och fnissat här på "morgonkvisten" med sin Ior-kaffe-mugg vid sidan om och sina messmörmackor.Jag tror att familjen Älvdalen skulle lämpa sig till årets Julkalender.Den hade varit underhållande det är jag helt säker på!!!Och Tomte har ni ju redan!!!Hahaha.Tråkigt med pissen bara.Usch och fy ingen rolig historia när inte djuren mår bra man vill att dom ska finnas i all evighet ju!!!

  SvaraRadera
 3. Det låter som du haft en körig gårdag! Hoppas du har hunnit ta igen dig idag och laddat upp med energi inför den underbara jobb helgen =)

  SvaraRadera
 4. Nä Greight.. idag har det varit ännu värre =) BertaStina är helt slutkörd.

  SvaraRadera
 5. oj oj... när du blir pensionär Stina..hur mycket kommer du inte att ha och göra då. Tur du har ett jobb du kan gå till och varva ner lite ibland.. trevlig helg..

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

  Lycka till!!!

  SvaraRadera
 7. ja det är allt tur det anna =)

  SvaraRadera
 8. Jisses vilket tempo din dag rusade på i!!

  Jag förståååår att föräldrarna blev ööööverlyckliga över keyboarden :P

  Killen ser ut att gilla både den och skeden!

  Ha det gott och kram på sig!

  SvaraRadera
 9. Men Stina.... nu är det en vecka sen du bloggade sist...

  SvaraRadera
 10. ja men jag är ju bara på den där fågelvägen nu.. BertaStinas liv står ju liksom still =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...