Dagens citat

tisdag 24 november 2009

tidig morgon

Minsann, idag gick BertaStina upp FÖRE SJU.. =)
Men inte var BertaStina pigg o inte hade hon fått upp ögonen. Hon tog fram en skål, lufsade fram till kylen, öppnade dörren o tog tag i filmjölken, vände den nästan upp o ner o hällde i skålen.. O jädrar vad det forsade.. över skålen, ner på bänken, in under micron, ner på golvet o BertaStinas fötter.
BertaStina hinner tänka.. Det var en JÄDRA tunn filmjölk, innan BertaStina kom på att hon tagit mjölken.. *Suck*.. Torka torka o torka. BertaStina övervägde att gå o lägga sig igen.. Men BertaStina fick i alla fall i sig lite frukost till slut.
Sen satt BertaStina o lyssnade på hur regnet rann på taket o försökte känna julstämningen komma.
Den kom inte.. Men BertaStina strök sina julgardiner o kröp in i den trånga eländiga skrubben under snedtaket för att börja plocka fram lite inför den stundande helgen, då hela landet ska börja glimma o glittra o lysa så fint..
Men när BertaStina kröp där på alla fyra i skrubben så tänkte BertaStina.. - NÄ;Ä jag GÖR DET INTE..  Men BertaStina fick med sig några stjärnor o en stake i alla fall.. Sen stod BertaStina o tittade på stjärorna o tyckte att det var en för mycket..  kliade sig i huvuvdet o undrade var i hela friden BertaStina haft den stjärnan..  Till slut kopplade det i synapserna .. - I KÖKET så klar din dumma fan, sa BertaStina till sig själv. Gick iväg o började trassla upp skiten.. gissa om nåt av det lyste?? ! NÄ.. 
I år hade BertaStina bestämt sig för att en vinranka som BertaStina har i ett fönster i köket.. INTE skulle plockas ner.. Tro på f.n om den inte ramlade ner alldeles av sig själv när BertaStina försökte trassla lös lampan som måste bort för att stjärnan ska upp...  
Ja är det inte en fröjd så säg, man får ju nästan lust o dra en jultrudelutt..  hmf..

Det var vad BertaStina hann med idag.. sen kom BertaStinas barnbarn... o då var det bara att ställa sig o steka pannkaka.. o snart är det dags att åka o göra rätt för lönen..

2 kommentarer:

  1. Jul,jul,strååålande juuul!!! Skickar lite julstämning på posten...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...